Notícies

Mostrant de 1 a 10 de 3751 entrades disponibles RSS

Celebrem els 25 anys i volem fer-ho amb tu!

La Plataforma per la Llengua va néixer el desembre del 1993 amb l'objectiu de fer del català la llengua comuna i de cohesió social arreu dels territoris de parla catalana. 25 anys després, allò que va començar amb un grup de joves activistes de la Vila de Gràcia ara és l'ONG dedicada als drets lingüístics més gran d'Europa. Més de 18.500 persones treballant per normalitzar el català i per convertir-lo en la llengua comuna. Més informació sobre "Celebrem els 25 anys i volem fer-ho amb tu!"

| País Valencià

La Plataforma per la Llengua es compromet amb el valencià en la universitat

L'ONG del valencià participa com a promotora de VEU - la Coordinadora pel Valencià en l'Ensenyament Universitari.

El delegat del País Valencià, Manuel Carceller, dona suport al manifest del Col·lectiu per la Llengua i la Cultura de la Universitat Jaume I.

El projecte "Amb tot el dret del món" es presentarà en la Facultat de Dret de la Universitat de València el 9 d'abril. Més informació sobre "La Plataforma per la Llengua es compromet amb el valencià en la universitat"

Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”

La Plataforma per la Llengua denuncia l'actitud catalanòfoba del departament de Promocions de la companyia i iniciarà un procediment administratiu contra Orange

"Ja n'hi ha prou, de creure que humiliar els catalanoparlants surt de franc: encoratgem els consumidors a canviar a empreses lingüísticament responsables", ha assegurat Òscar Escuder, president de l'ONG del català

El web proudecatalanofobia.cat ja ha recollit més de 20.000 signatures per posar fi a aquestes actituds Més informació sobre "Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”"

| País Valencià

La Plataforma per la Llengua presenta les guies d’acollida per a nouvinguts “Bună al valencià” i “Salam al valencià” en l’Ajuntament d’Almassora

La guia "Bună al valencià", per a la comunitat romanesa, comptarà amb la presència de la professora de valencià d'origen romanés Alina Chezan.

La guia "Salam al valencià", per a la comunitat musulmana, es presentarà per primera volta al públic en format d'àudio. Més informació sobre "La Plataforma per la Llengua presenta les guies d’acollida per a nouvinguts “Bună al valencià” i “Salam al valencià” en l’Ajuntament d’Almassora"

El 77% dels usuaris parlarien en català amb el personal sanitari si aquest utilitzés aquesta llengua

Un estudi de la Plataforma per la Llengua detecta que l'ús del català per part del personal sanitari augmentaria l'ús del català per part dels usuaris

Els catalanoparlants fan servir la seva llengua un 24,3% menys amb el personal mèdic que amb la resta d'administracions de la Generalitat

Una sentència del TSJC va prohibir la majoria de mesures de foment del català que la Generalitat va fer pel sector sanitari públic Més informació sobre "El 77% dels usuaris parlarien en català amb el personal sanitari si aquest utilitzés aquesta llengua"

| Baix Llobregat - Esparreguera

La Plataforma per la Llengua Baix Llobregat celebra el Dia Mundial de la Poesia amb dos recitals poeticomusicals

El 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia i la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat s'afegirà als actes de celebració d'aquesta diada, que enguany arriba als 20 anys, i ho fa organitzant dos recitals poeticomusicals a la comarca a càrrec de la molinenca Estel Solé (poemes) i de Jordi Busquets (música). Més informació sobre "La Plataforma per la Llengua Baix Llobregat celebra el Dia Mundial de la Poesia amb dos recitals poeticomusicals"