Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua guanya el Premi de Voluntariat

La Plataforma per la Llengua ha guanyat un nou guardó a la seva tasca, el Premi de Voluntariat en la modalitat d'àmbit nacional. Es tracta del tercer premi que l'organització guanya en un mes i mig i el sisè en quatre anys. El guardó premia el projecte de parelles lingüístiques per a joves coordinat per la Plataforma per la Llengua, que ha estat possible gràcies a una subvenció del programa Joventut en Acció de la Unió Europea. La responsable del projecte de parelles lingüístiques per a joves, Laura Camps, va recollir el guardó.

Laura Camps va agrair el premi i va esperonar a tots els assistents, entitats vingudes d'arreu del territori principatí, a continuar endavant amb el voluntariat, "ja que és la base i pilar de la ciutadania que fa evolucionar i tirar endavant a la societat que té la sort de gaudir-ne". Segons la coordinadora del projecte guanyador: "Mai cal deixar la responsabilitat només en mans de voluntaris, per molt professionals que siguin, i cal evitar que els col·lectius, entitats i institucions ens rentem les mans de qualsevol responsabilitat i posem el tècnic adient al capdavant de cada tasca per desenvolupar amb la millor eficiència i eficàcia els objectius proposats."

Des de la Plataforma per la Llengua manifestem la nostra satisfacció per aquest nou reconeixement, que avala la política de voluntariat de l'entitat i que ens encoratja a continuar fent la nostra feina amb més motivació i ambició, amb l'objectiu de situar-nos com a entitat capdavantera i de referència de la societat civil en l'àmbit de llengua.

El lliurament dels premis es va fer coincidint amb el Dia Internacional del Voluntariat. Més de 250 persones es van aplegar per commemorar la jornada. Els Premis Voluntariat, que aquest any arribaven a la 18a edició, reconeixen la tasca feta en tres modalitats: el premi de l'àmbit nacional, que és el que ha guanyat la Plataforma per la Llengua. Per la seva banda, l'Associació Down Lleida es va endur el premi de la modalitat local i comarcal, mentre que el Premi Voluntariat per votació popular va ser per Adama i el seu projecte de teràpies naturals per a la inclusió social de sectors desfavorits.

La Generalitat de Catalunya va crear els Premis Voluntariat amb un doble objectiu: possibilitar un reconeixement social i institucional del voluntariat i premiar i impulsar les actuacions de les associacions que amb el seu desenvolupament contribueixen a fer una societat més justa i solidària.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram