Notícies ← Altres notícies

Bussiness in Catalan: Una nova eina per tal que les multinacionals operin amb responsabilitat i d’acord amb la llei

La Fundació Vincle i la Plataforma per la Llengua llancen una nova eina per a les multinacionals que operen al nostre territori i encara no s'han adaptat a la normativa pel que fa al català o simplement no actuen amb responsabilitat en qüestions lingüístiques

Correspon a la versió en anglès i adaptada del web www.empresaencatala.cat. www.businessincatalan.cat neix de la demanda feta des del teixit empresarial d'aquí de disposar d'un mecanisme informatiu i argumentari per a les seus de les multinacionals que actuen al territori de parla catalana i on sovint es prenen les decisions; també en matèria lingüística. 'Business in Catalan. The Catalan Language, a market of opportunities.' és un portal obert de consulta on les multinacionals poden conèixer la dimensió del mercat lingüístic català, la normativa que cal aplicar, una proposta de bones pràctiques i desfer dubtes a través d'un Frequently Asked Questions.

La Plataforma per la Llengua constata que la informació oficial que reben les multinacionals sobre la normativa i la situació del mercat de llengua catalana sovint no es correspon amb la real. Aquesta és una de les principal raons per les quals Catalunya és un dels mercats amb més irregularitats legals de tot Europa i més productes distribuïts fora de la normativa. El mateix govern espanyol obvia en la informació internacional normes tan bàsiques com el Codi de consum de Catalunya. El web conté informació en diferents àmbits: des de l'etiquetatge, contractes, publicitat, retolació, webs, catàlegs o altres relacions amb el consumidor.

Malauradament l'actualització dels continguts ha comportat la incorporació dels canvis legals recents a les Illes Balears, amb un retrocés clar de la normativa en favor del català en una situació inèdita en el context europeu.

El projecte 'A l'empresa, en català' té el suport d'associacions i organismes empresarials com la PIMEC, la Fundació CECOT, la Confederació de Comerç de Catalunya, les cambres de comerç de Lleida i de Girona, el Consell General de Cambres de Catalunya i d'institucions com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Barcelona o el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin