Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua denuncia Wert a Brussel·les per banalitzar el franquisme

L'ONG del català proposa obrir els procediments judicials necessaris per tal de denunciar a la justícia aquest enèsim cas de banalització d'un règim totalitari.

Arran de les declaracions d'ahir del Ministre Wert en què defensava que la situació del castellà avui a Catalunya és similar a la del català durant el franquisme, la Plataforma per la Llengua ha decidit denunciar el ministre espanyol a les institucions europees per la banalització absoluta del règim totalitari franquista espanyol que suposen les seves declaracions.

En l'àudio difós per alguns mitjans de comunicació, es pot sentir el Ministre Wert dient literalment que "la situació del castellà en el sistema d'ensenyament limitat a un ús no vehicular, és a dir com qualsevol llengua estrangera, era comparable a la situació del català en aquestes èpoques que els agrada tant recordar", en referència al franquisme.

Davant d'aquesta situació, la Plataforma per la Llengua considera indispensable que les diferents institucions democràtiques europees estiguin al corrent d'aquest enèsim cas de banalització d'un règim totalitari efectuat per un Ministre Espanyol. Per aquest motiu, ha decidit enviar al President de la Comissió, al President del Parlament, així com als presidents dels diversos grups parlamentaris del Parlament Europeu, un dossier explicatiu del cas.

QUERELLA JUDICIAL

La Plataforma per la Llengua també proposa a les entitats adherides al Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazismed'estudiar la possibilitat d'obrir els procediments judicials pertinents contra el Ministre Wert per aquest cas de banalització del règim franquista. ElManifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme compta amb 71 entitats adherides de les quals una és la Plataforma per la Llengua. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin