Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua se suma a la denúncia que representants dels advocats a Catalunya fan per les proves d'accés només en espanyol

442 graduats en dret catalans faran demà dissabte aquests exàmens a Barcelona i no tindran la possibilitat de fer-los en català.

Oriol Rusca, degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona i representant del Consell de l'Advocacia Catalana; Josep Cruanyes, president de la Societat Catalana d'Estudis Jurídics, filial de l'IEC, i Joandomènec Ros, president de l'IEC, han denunciat públicament la decisió del Govern espanyol de fer exclusivament en espanyol els exàmens d'accés a l'advocacia que han de passar els graduats en dret catalans i d'excloure el dret català dins les matèries avaluables.

Les institucions consideren que no usar el català és una vulneració de la Constitució, que estableix l'oficialitat de les llengües en relació amb els estatuts d'autonomia i el deure de protegir i tenir un  especial respecte per les llengües oficials diferents de l'espanyol. També denuncien que vulnera l'Estatut, que estableix el dret d'opció lingüística, i la Carta Europea de les Llengües, en concret l'article 7. 2, en què els estats es comprometen a garantir el dret d'ús i a «eliminar tota distinció, exclusió, restricció en l'ús de les llengües minoritzades».

El Govern espanyol ha desatès la petició del Consell de l'Advocacia Catalana perquè l'examen es pugui fer en les llengües cooficials de cada comunitat autònoma. Per a les entitats convocants de la conferència de premsa que s'ha celebrat aquest matí, aquesta decisió accentua encara més la precarietat del català en l'àmbit de la justícia.

La Plataforma per la Llengua s'adhereix a la denúncia i lamenta novament els atacs incessants a la llengua catalana per part del govern espanyol, ara en l'àmbit de la justícia.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin