Notícies ← Altres notícies

Presentem l’InformeCAT15 a la XLVII Universitat Catalana d’Estiu

Aquest dimarts 18 d'agost de 2015, en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, l'ONG del català ha presentat l'InformeCAT2015, l'informe que recull 50 de les dades més destacades que ens mostren quina és la salut de la llengua.

Així, al Liceu Charles Renouvier de la capital del Conflent, l'historiador i membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua Francesc Marco va presentar algunes de les dades més significatives de l'Informe, en conversa amb la professora-investigadora de la UPF Rosa de les Neus Marco, també membre de l'entitat.
Francesc Marco va destacar que les dades de l'InformeCAT ens evidencien que allà on l'estat no intervé, el català avança i té potencialitats per créixer, mentre que en els àmbits d'intervenció estatal, és on la llengua catalana té més dificultats.
Així mateix, a preguntes dels periodistes, des de l'entitat es va valorar la necessitat de capgirar algunes tendències, com la que suposa que només el 26% del cinema rodat a Catalunya és en català. En aquest sentit, l'ONG del català proposa establir sinergies entre les institucions i el sector audiovisual -i en especial les escoles de cinema- de cara a revertir aquesta situació.
De la mateixa manera es va voler fer èmfasi en la necessitat d'augmentar el nombre de pel·lícules globals en català, ja que actualment l'InformeCAT mostra que només un 3% són en català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin