Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua insta el CAC que vetlli pels drets lingüístics dels telespectadors catalans

Movistar+ es fa amb els drets de retransmissió del bàsquet després de 3 dècades i deixa les retransmissions esportives, primer el futbol i després el bàsquet, sense el català com a opció preferent. La Plataforma per la Llengua denuncia la manca de sensibilitat de la companyia telefònica cap al client catalanoparlant i insta el CAC que actuï.

El drets de retransmissió del bàsquet han canviat de mans després de 30 anys en poder de la televisió pública catalana i passen a engrossir l'oferta de Movistar+. Amb aquest canvi, les retransmissions esportives en català desapareixen definitivament de la graella televisiva ja que Movistar+ les emetrà en el seu idioma preferent, el castellà.

La Plataforma per la Llengua és la segona vegada que denuncia que la companyia telefònica discrimina el català en relació al castellà en les retransmissions esportives. El passat mes de juliol, arran de la fusió de Movistar amb Canal+, la Plataforma per la Llengua ja va sol·licitar a través del Futbol Club Barcelona que el català fos la llengua preferent en territori de parla catalana, però la realitat és que no només no s'ha complert aquesta demanda sinó que, a més a més, el català ha passat a ser la tercera opció d'idioma en aquesta plataforma, per darrera de la retransmissió de ràdio de la cadena SER.

L'ONG del català considera que amb l'aparició d'aquestes noves plataformes audiovisuals els drets lingüístics dels catalanoparlants queden  trepitjats i insta el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, com a autoritat reguladora independent en l'àmbit de la comunicació audiovisual pública i privada amb plena independència del Govern de la Generalitat, que vetlli pels drets lingüístics dels telespectadors catalans i que reguli l'emissió des d'aquestes noves plataformes, en base a la manca de pluralitat lingüística en les seves emissions.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin