Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua insta el senat francès a ratificar la carta europea de les llengües regionals o minoritàries

La Plataforma per la Llengua considera deplorable el resultat de la votació en contra de la ratificació de la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries. L'entitat insta la cambra senatorial francesa que rectifiqui i vetlli pels drets dels catalanoparlants de la Catalunya Nord especialment en l'àmbit de l'ensenyament i dels mitjans de comunicació. Neus Mestres, directora de La Plataforma per la Llengua, mostra suport a totes les entitats que treballen per la normalització lingüística a la Catalunya Nord.

L'Executiva de Plataforma per la Llengua, es va reunir a Perpinyà el passat dissabte amb els representants de l'Associació de la Bressola, que promou escoles associatives en immersió catalana a la Catalunya del Nord, i amb la Federació per la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya Nord, amb motiu de la commemoració del Tractat dels Pirineus, que va separar la Catalunya Nord de la resta del territori català.

Durant la trobada, Neus Mestres, directora de la Plataforma per la Llengua, va voler mostrar el seu suport a totes les persones i entitats que treballen per la normalització de la llengua catalana en els diversos àmbits a la Catalunya Nord, i particularment en l'aspecte educatiu.

Així mateix, va aprofitar l'ocasió per carregar contra la votació del Senat francès en contra de la ratificació de la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries, que havia de representar un avantatge pel català i altres llengües parlades a l'estat francès. Segons Mestres, "Amb el resultat de la votació podem dir que a França no es respecten els drets lingüístics en àmbits com l'ensenyament o els mitjans de comunicació, per aquest motiu exigim que, amb la forma legal que sigui oportuna, aquesta Carta Europea sigui ratificada i duta a la pràctica pel govern francès".

La Plataforma per la Llengua ha recordat que la República Francesa va signar el 1999 la Carta Europea, impulsada pel Consell d'Europa, per bé que mai no l'ha ratificada. Només la ratificació pot permetre'n l'aplicació a l'estat francès.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin