Notícies ← Altres notícies

Per Nadal, regala joguines en català!

El web jocijoguines.cat és un portal de la Plataforma per la Llengua on podreu trobar tota l'oferta de jocs i joguines en català, així com les botigues on trobar-les i les empreses fabricants. Consulta'l!

A través del joc els infants es relacionen i coneixen tot allò que els envolta. És per aquest motiu que la Plataforma per la Llengua reclama el dret dels nostres infants a jugar en la seva llengua i treballa per reclamar a les administracions la necessitat d'una legislació especial pel que fa a la llengua dels jocs, joguines, videojocs i altres materials orientats als infants i joves.

A Catalunya, un 92% dels jocs i les joguines que es comercialitzen no compleixen la normativa del Codi de consum pel que fa a l'etiquetatge en català, que diu que els consumidors tenen dret a disposar de les informacions necessàries per al seu ús i maneig en català. Per tant, només un 8% del total compleix aquesta normativa, fet que reflecteix una presència minoritària envers el castellà.

Amb les festes de Nadal, volem recordar-vos que teniu a la vostra disposició un web on poder consultar tota l'oferta de jocs i joguines en català: www.jocsijoguines.cat

I, si encara no heu fet la carta als Reis Mags, podeu descarregar-la aquí i reclamar el vostre dret a jugar en català. 

Ajuda'ns a conscienciar sobre la necessitat que els més petits puguin jugar en la seva llengua, regala #jocsijoguinesencatalà!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin