Notícies ← Altres notícies

Novament, la prova obligatòria d’accés a l’advocacia no es podrà fer en català

Prop de 900 llicenciats en dret d'aquest any no podran fer la prova d'accés a l'advocacia en català, prevista pel pròxim 27 de febrer. Per segon any consecutiu, l'examen es podrà fer a Catalunya, però només estarà redactat en llengua castellana.

La prova és obligatòria per poder exercir la professió i depèn del govern espanyol. L'any passat, la Plataforma per la Llengua es va sumar a la denúncia feta pel Consell de l'Advocacia Catalana per reclamar al Ministeri de Justícia que l'examen estigués en les llengües cooficials de cada Comunitat Autònoma, català i castellà en el cas de Catalunya. 

D'aquesta queixa, d'acord amb l'acta de la Comissió Tècnica Sectorial d'Administració de Justícia de 16 de setembre 2015,  el Govern espanyol va manifestar que es buscarien fórmules per atendre aquestes peticions i es va comprometre perquè la prova d'accés, que és un requisit indispensable per iniciar l'exercici professional, es pugui fer en totes les llengües oficials, d'acord amb el dret de la ciutadania a relacionar-se en català amb l'Administració general de l'Estat.

Novament, el Govern espanyol ha desatès aplicar els drets lingüístics dels catalanoparlants.  És a dir, el govern espanyol incompleix la constitució,  la normativa lingüística i a més desatent les recomanacions del Consell d'Europa en la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries (CELROM), que el mateix govern espanyol havia ratificat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin