Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua presenta l’InformeCat 2016, la situació actual del català en xifres

Amb la presentació d'aquest informe, la Plataforma per la Llengua pretén impulsar l'ús social de la llengua catalana, la millora del seu estatus legal i la consciència lingüística de la societat, des del convenciment que la llengua catalana ha d'esdevenir l'eix vertebrador de la diversitat social i cultural que conviu a casa nostra.

Del present InformeCAT16, s'evidencia el creixement del català en determinats àmbits, com el cultural i el d'internet i noves tecnologies. L'altra cara de la moneda és com el català també pateix una manca de reconeixement oficial i jurídic, i experimenta una ofensiva per part d'institucions com el govern de l'Estat espanyol, amb el clar objectiu d'obstaculitzar la normalització de la nostra llengua.

Amb aquest document en xifres, la Plataforma per la Llengua vol transformar el panorama actual per aconseguir que els catalanoparlants tinguem garantit el dret a viure plenament en la nostra llengua, com l'hi tenen la resta de comunitats lingüístiques de la nostra mida en les democràcies d'altres països d'Europa.

L'informe l'han presentat el 3 de maig a la Sala-Auditori del Born Òscar Escuder i de la Torre i Neus Mestres i Farré, president i directora de la Plataforma per la Llengua, respectivament.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin