Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua afirma que la mútua catalana DKV menysprea el català

Una responsable de la mútua catalana DKV a València, empresa amb seu a Barcelona, ha manifestat menyspreu cap als drets dels parlants en llengua catalana.

Les manifestacions són en referència al cas de discriminació lingüística que va patir Francesc Puertes quan, el passat gener, el traumatòleg José Manuel Nebot Rodrigo de l'Hospital Nisa 9 d'Octubre de València va negar-se a atendre'l perquè parlava valencià. La portaveu de DKV ha manifestat que «no se puede, en ningún caso, discriminar a personas cuya lengua habitual es el castellano. No puede prevalecer una lengua sobre la otra».

El portaveu de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, considera que «la resposta de la mútua a Francesc Puertes és inadmissible» i recorda a DKV que «el senyor Puertes és un pacient que ha estat víctima de la discriminació per usar el valencià en una visita a l'hospital Nisa de València». Carceller afegeix que «DKV ha de saber que negar l'atenció sanitària a un ciutadà per parlar el valencià és un cas de discriminació que va en contra de la legalitat de l'Estatut d'Autonomia valencià, de la Llei d'ús i ensenyament del valencià (LUEV) i fins i tot de l'article 14 de la Constitució Espanyola». El valencià és llengua pròpia al territori de la Comunitat Valenciana, i tots els ciutadans tenen dret a conéixer-lo i a usar-lo oralment i per escrit, tant en les relacions privades com en les relacions amb instàncies públiques.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin