Notícies ← Altres notícies

Més de 9.000 persones reivindiquen el joc i el lleure en català

La Plataforma per la Llengua ha reunit unes 9.000 persones aquest dissabte al matí durant la 13a Festa pel Joc i el Lleure en català que s'ha fet al passeig Lluís Companys de Barcelona. Els nens i nenes que hi han passat s'han pintat la cara, han dibuixat, han fet tallers de mandales, de xapes i han pogut participar a la ludoteca entre d'altres activitats. Una de les principals era l'arrencada de la campanya #PlaymobilEnCatalà, que ha despertat interès.

Desenes d'infants han pintat dibuixos que s'han exposat i que, properament, l'ONG del català publicarà a internet i enviarà a l'empresa alemanya per demanar-los que considerin el català com una llengua més de la vintena en la qual etiqueten els seus productes. A més, dos clics de playmobil a tamany humà s'han passejat per la festa i s'han fet moltes fotos amb les persones que hi passejaven, que també s'han aturat a la llufà de 5 metres que aguantava una pancarta amb el missatge 'Volem playmobil en català'.

El públic ha gaudit d'un matí molt musical a l'escenari de la festa, on la portaveu de la comissió de joc i lleure de la Plataforma per la Llengua, Isabel Romano, ha llegit un manifest i ha reclamat a les administracions públiques més implicació perquè les empreses que produeixen jocs ho facin també en la nostra llengua. També ha causat una bona sensació entre les famílies l'estrena de la cançó 'Juga, juga!', que vol esdevenir una referència en el cançoner infantil, que el grup Xiula ha interpretat un parell de vegades per animar a tothom a jugar en català.

Per la 13a Festa del Joc i el Lleure en català també hi han passat diverses personalitats que han conegut de primera ma les activitats i els voluntaris que les estaven fent. És el cas de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa, així com representants de la Diputació de Barcelona i de l'Agència Catalana de Consum que, un any més, han donat suport a aquesta acció lúdica, festiva i reivindicativa de la Plataforma per la Llengua que any rere any omple el passeig Lluís Companys de Barcelona.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin