Notícies ← Altres notícies

Necessitem 50.000 adhesions per reclamar el “Català Sense Fronteres”

La Plataforma per la Llengua reactiva la campanya que va engegar l'estiu de l'any passat per reivindicar la reciprocitat total dels mitjans en català als territoris de parla catalana i amb la qual va aconseguir més de 30.000 signatures. 

L'ONG del català vol seguir sumant  suports a la seva petició per traslladar a Europa la vulneració dels drets lingüístics dels catalanoparlants reconeguts a la CELRoM i a la Directiva 2010/13/UE, amb l'objectiu que la Comissió Europea i el Consell d'Europa es posicionin davant les autoritats espanyoles, franceses i italianes sobre la infracció d'aquests drets.

Per tal de conscienciar la població sobre aquesta anomalia europea, la Plataforma per la Llengua ha elaborat tres vídeos on es compara el cas català amb altres casos europeus on la reciprocitat dels mitjans de comunicació entre diverses comunitats lingüístiques és total. D'aquesta manera, volem evidenciar que la manca de reciprocitat als territoris de parla catalana és causada per la manca de voluntat política dels estats espanyol, italià i francès per solucionar aquesta situació, malgrat que tots tres estats van signar la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries (CELRoM), i Espanya la va ratificar. A més, els tres estats incompleixen la Directiva 2010/13/CE, reguladora de la llibertat de circulació dels productes audiovisuals.

Des de la Plataforma per la Llengua emprendrem les accions necessàries davant l'Estat espanyol i les institucions europees alhora per aplicar plenament la legislació europea que protegeix els drets lingüístics dels ciutadans, pel que fa a la reciprocitat dels mitjans audiovisuals.

En els darrers mesos, la campanya ha arribat al Parlament de Catalunya, on 2/3 de la cambra han aprovat una moció que significava el compromís del govern català de realitzar les gestions necessàries per a la recepció de totes les emissions de ràdio i televisió en català a tot el domini lingüístic.

Entra a catalàsensefronteres.cat i adhereix-te a la petició!  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin