Notícies ← Altres notícies

El Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua apunta algunes línies estratègiques de futur

L'òrgan assessor de l'ONG del català es reuneix en una sessió de treball per a valorar la situació actual del català, marcar prioritats estratègiques i apuntar algunes campanyes futures de la Plataforma per la Llengua. 

El Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua es va reunir el dimecres passat, 28 de juny, per a parlar de la situació de la llengua i les accions que l'entitat té en marxa, i per a reflexionar sobre el futur de l'entitat.

En una sessió de treball conjunta amb membres del Secretariat de l'entitat, l'òrgan assessor ha valorat molt positivament el creixement de l'ONG, que ha assolit més de 13.000 socis, i ha fixat la mirada en els esdeveniments dels propers mesos. Així, en un moment polític complex com l'actual, el Consell Consultiu considera necessari recordar l'actitud lingüística de l'estat, que es mostra del tot contrari a formular-se com un estat plurilingüe, on la diversitat s'assumeixi com una riquesa pròpia. Aquesta actitud s'exemplifica  àmpliament en el document de les Balances lingüístiques que la Plataforma per la Llengua va publicar el setembre del 2015.

La reunió també va servir per a copsar algunes necessitats lingüístiques sectorials en les que caldria incidir ­com ara el món de l'empresa­ i projectar les necessitats de la llengua catalana en un termini mitjà, sobretot en el camp de l'arrelament.

Pel que fa a la composició, en la reunió s'ha agraït el compromís i la tenacitat del filòsof Fèlix Martí, que deixa el Consell per raons d'edat, i s'ha felicitat la incorporació de l'activista Joan-Carles Martí, que va presidir l'associació El Tempir d'Elx durant quinze anys i va ser finalista de la primera edició dels Premis Martí Gasull i Roig.

D'aquesta manera, a la reunió d'avui, que ha estat presidida pel president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, han assistit Josep Maria Lòpez Llaví, Isidor Marí, Joan Carles Martí, Jordi Sànchez, Miquel Sellarès, Isabel-Clara Simó, Miquel Strubell i Vicenç Villatoro, per part del Consell Consultiu; i, per part del Secretariat de l'entitat, Mireia Plana, Neus Mestres, Mar Forcada, David Poudevida i Francesc Marco  ­que ha actuat com a secretari­.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin