Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua condemna una nova interferència de la justícia en l’ensenyament plurilingüe de la Generalitat Valenciana

L'ONG del valencià anima la Generalitat Valenciana a no defallir i a interposar el corresponent recurs davant la Justícia.

La Plataforma per la Llengua manifesta tot el seu suport a la Generalitat Valenciana i al conseller Vicent Marzà davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) que anul·la parcialment el decret d'ensenyament plurilingüe, promogut per la Conselleria de Cultura i Educació. La Plataforma considera que la justícia espanyola dóna la raó a un sindicat minoritari com CSIF i a aquells que són contraris al valencià com a llengua docent i oficial. L'afirmació que els alumnes que opten per una educació majoritàriament en espanyol es veuen discriminats per un decret que simplement promociona el valencià és una excusa per perjudicar els que trien l'educació en català.

La Plataforma per la Llengua afirma que l'anul·lació parcial del decret de plurilingüisme de la Generalitat per a l'educació no universitària representa un intent desesperat de frenar un model d'ensenyament amb una acceptació social amplíssima, plurilingüe i on el valencià té un paper central com a llengua vehicular. L'entitat considera que el Tribunal Superior de Justícia fa política, perquè no té cap competència en pedagogia ni en la regulació del plurilingüisme. L'ONG del català entén que el tribunal actua contra els drets lingüístics dels valencianoparlants i el dret de tots els ciutadans valencians de comptar amb un model educatiu propi. La Plataforma per la Llengua vol animar la Generalitat Valenciana a no defallir i a interposar el corresponent recurs davant la Justícia.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin