Notícies ← Altres notícies

Presentarem als representants polítics una guia per impulsar el català de l'Alguer de part de les institucions públiques

Les reunions se faran aprofitant els actes de celebració de Sant Joan de la Porta Llatina, organitzats de l'Obra Cultural de l'Alguer i Plataforma per la Llengua 

La guia contempla cinc àmbits principals d'actuació: ús per part de l'administració; toponomàstica, senyals turístics i carrers; escola i educació; mitjans de comunicació, i l'impuls institucional de la llengua

La delegació territorial de Plataforma per la Llengua a l'Alguer se reunirà amb els representants de l'administració pública i grups polítics actius al territori per presentar-los lo document Què puc fer jo per l'alguerés? Guia per l'impuls del català de l'Alguer de part de les institucions públiques. Les reunions se faran aprofitant los actes de celebració de Sant Joan de la Porta Llatina, organitzats de l'Obra Cultural de l'Alguer i Plataforma per la Llengua, en record de l'èpica victòria dels algueresos contra les tropes del vescomte de Narbona, la nit entre el 5 i el 6 de maig del 1412. 

Aquestes trobades escomençaran lo dijous 4 de maig al matí, amb l'encontre amb lo síndic de l'Alguer Mario Conoci i, successivament, amb el Comissari de la Província de Sàsser, Pietrino Fois. A la tarda, tindran lloc dos encontres amb los grups locals de centre-dreta (Biblioteca Catalana, h16.30) i centre-esquerra (Seu PD - Fondazione Renzo Laconi, h18.30) oberts a representants i militants. 

A totes les reunions assistiran lo Delegat de Plataforma per la Llengua a l'Alguer Mauro Mulas, acompanyat de Carlo Sechi, membre del Consell Consultiu de Plataforma per la Llengua, Oscar Escuder i Mireia Plana, respectivament president i vicepresidenta de l'entitat, i Rut Carandell, directora.  

Lo document que se presenta és una guia dirigida a les persones amb responsabilitat a les institucions públiques, del Municipi de l'Alguer, de la Província de Sàsser, de la Regió Autònoma de Sardenya i del Govern Italià a l'ísula, i contempla cinc àmbits principals d'actuació: ús per part de l'administració; toponomàstica, senyals turístics i carrers; escola i educació; mitjans de comunicació; i l'impuls institucional de la llengua.  

Finalment, lo divendres 5 de maig a les h18.30 s'inauguren les celebracions de Sant Joan de la Porta Llatina 2023 amb les conferències damunt de la tradició que tengueran lloc en la sala conferències de Sant Francesc. Seguiran la lectura de la Relació i l'execució de les Cobles al claustre de Sant Francesc i finalment la processió pels carrers del centre històric.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin