Notícies ← Altres notícies

3.500 queixes al Gremi d’empresaris de cinema a través del web de Plataforma per la Llengua!

En tres dies, prop de 3.500 persones han enviat una queixa al Gremi d'empresaris de cinema a través del web, que la Plataforma per la Llengua ha creat per tal que els espectadors descontents puguin expressar el seu malestar al Gremi.

Més de 200 persones es van concentrar ahir a la Gran Via, davant del cine Comèdia, en protesta pel tancament de cinemes de dilluns passat, per l'oposició del Gremi d'empresaris de cinemes al Projecte de llei de cinema i per la desigualtat crònica que pateix la llengua catalana als cinemes. La convocatòria va sortir d'un grup de Facebook que ja compta amb 27.000 membres, i diverses entitats, entre les quals la Plataforma per la Llengua i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, s'hi van adherir. Els assistents, amb pancartes i disfresses relacionades amb el cinema, van anar passant per les guixetes i van presentar reclamacions en comprovar que no hi havia pel·lícules en català al cinema.

L'entitat ja va emetre un comunicat la setmana passada en què opinava que la campanya d'oposició del Gremi al projecte de llei estava motivada per les pors i prejudicis de l'empresariat, i per motivacions ideològiques, i no pas econòmiques.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin