Qui som?

Aquests són els membres de la nostra executiva:

 • Òscar Escuder i de la Torre

  Barcelona, 1968 

  President de Plataforma per la Llengua. Llicenciat en medicina i cirurgia per la UB (1992), especialista en cirurgia maxil·lofacial. Membre de les Societats Catalana i Europea de Cirurgia Cranio-maxil·lofacial. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell com a director del Servei de Cirurgia Maxil·lofacial i al sector privat. Pare de tres fills, desenvolupa una intensa activitat esportiva, especialment triatlons.

 • Mireia Plana i Franch

  Barcelona, 1964

  Vicepresidenta de Plataforma per la Llengua i membre de la comissió d'administracions públiques. Llicenciada en filologia romànica per la Universitat de Barcelona. És traductora jurada de català i de francès, i treballa a la Generalitat de Catalunya en temes de normalització lingüística, comunicació, formació i participació ciutadana. En l'àmbit associatiu ha estat vinculada al món de la sardana i del cant coral, i actualment és membre del Cor Drassanes.

 • Francesc Marco Palau

  Tarragona, 1989

  Secretari de Plataforma per la Llengua. Doctor en Història contemporània de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història a la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Història de Catalunya a la UAB. Ha ampliat els seus estudis a la Universitat de València. Tracta temes d'ideologia, societat i cultures polítiques actuals, així com d'art del segle XX.

 • Enric Balaguer i Iglesias

  Prada, 1960 

  Locutor i periodista  a Ràdio Arrels i Tècnic a Òmnium Catalunya Nord - exassistent de direcció a la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà. Membre del Consell d'Administració del Casal de Conflent, president de l'Associació d'Usuaris del Tren "Train en Têt", president de l'Associació Sports Catalunya i expresident del Casal d'Arrià. 

 • Roger Baldomà i Leiva

  Sant Quirze del Vallès, 1979

  Vocal. Membre de la comissió de videojocs. Enginyer en informàtica de gestió, és analista i programador en una empresa que facilita que tothom pugui trobar una bona feina. Creador del primer portal en català informatiu sobre videojocs, de la campanya #CatalanLoveTwitch i de Creadors.tv, ONG que treballa per ajudar i visibilitzar el contingut audiovisual en català que es crea a la xarxa.

 • Irene Coghene

  Alguer, 1982

  Delegada de Plataforma per la Llengua de l'Alguer. Representa l'entitat a la Consulta Cívica per les Polítiques Lingüístiques del Català de l'Alguer, de la qual és estada presidenta (2018-2020). Llicenciada en dret per la Universitat de Sàsser (2008). Ha treballat en projectes municipals com l'Ofici Lingüístic. En l'àmbit associatiu, des de petita ha estat vinculada a l'escoltisme, i també ha estat fundadora i primera presidenta del Centre Excursionista de l'Alguer. 

 • Marcel Padrós i Perejoan

  Argentona, 1967

  Tresorer de Plataforma per la Llengua. Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona. Membre del Col·legi d'Economistes de Catalunya. Dirigeix una assessoria fiscal, comptable i laboral a Badalona des de fa més de 25 anys. Per la seva activitat professional, coneix bé l'organització interna de les associacions. Viu a Castelldefels, on ha participat en diverses activitats associatives de la comarca del Baix Llobregat.

 • David Casellas i Gispert

  Girona, 1964

  Delegat territorial de Plataforma per la Llengua al Gironès i membre de la Junta de l'ADAC (Ateneu d'Acció Cultural) en representació de la secció lingüística. Llicenciat en Filologia Catalana. Actualment treballa de professor de llengua i literatura catalanes a l'institut de Vidreres. És autor de Curs de morfosintaxi de l'oració (1996) i de Junts en la diversitat. Crèdit variable de llengua catalana (1997); coautor de Resolguem dubtes (1998) i de Vocabulari de les comarques gironines (2003), i autor de l'estudi El pronom personal de tercera persona (2006). És membre del Cercle Vallcorba.

 • Carme Forcadell i Lluís

  Xerta, 1955

  Vocal. Membre de Plataforma per la Llengua des dels inicis de l'entitat. Llicenciada en Filosofia i en Ciències de la Comunicació i màster en Filologia Catalana. Expresidenta de l'ANC. Expresidenta del Parlament de Catalunya.

 • Rosa de les Neus Marco Palau

  Tarragona, 1987

  Vocal. Doctora en Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Estudis Transnacionals a la Universitat de Bremen. Ha realitzat estades a la Sorbonne, a la Universitat d'Hamburg i a la de Bologna. És Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili i Grau en Llengües i Literatures Modernes per la Universitat de Barcelona. Es dedica a la recerca, a la docència i als temes internacionals.

 • Rosa Monforte i Solà

  Cervelló 1963

  Delegada territorial de Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i treballa de tècnic de Normalització Lingüística a Sant Andreu de la Barca. Sempre ha estat vinculada a associacions culturals i educatives d'àmbit comarcal i local en les quals ha participat activament. 

 • Daniel Mundet i Cerdan

  Barcelona, 1974

  Vocal. Llicenciat en Sociologia per la UAB i Màster de Gestió Pública per la UAB, la UPF i ESADE, és director d'una entitat de Leeds (Regne Unit) de suport a persones de minories ètniques en temes laborals. Ha desenvolupat la seva activitat professional en l'àmbit de la llengua i la cultura, com a director de la Plataforma per la Llengua, i també en la gestió de projectes europeus al Centre UNESCO de Catalunya. També va realitzar una estada d'un any a la seu de la UNESCO a París.

 • Marga Payola i Lahoz

  Palau-solità i Plegamans, 1979

  Coordinadora d'Internacional de Plataforma per la Llengua. Llicenciada en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa com a assessora al Parlament Europeu. Fornada del 2013 del programa Vicens Vives (Lideratge i compromís cívic) a ESADE. Màster Universitari en Direcció de les Organitzacions en l'Economia del Coneixement per la UOC (2021).

 • Susana Pérez i Alonso

  Benicarló, 1990

  Tècnica Superior en Administració i Finances. Estudiant del Grau de Ciència Política i de l'Administració i amb estudis complementaris especialitzats en Musicoteràpia, Intervenció Psicoeducativa en Intervenció Especial, Govern Obert i Participació Ciutadana.

  Ha sigut regidora de Joventut i Participació a l'Ajuntament de Benicarló així com portaveu nacional de les joventuts d'Iniciativa-Compromís i representant a la FYEG "Federation of young European greens".

  Actualment, treballa a l'Àrea de Qualificacions de l'Agència FPCAT i és creadora de contingut audiovisual en col·laboració amb la Generalitat Valenciana o l'Escola Valenciana, entre altres.

 • David Poudevida i Vives

  Barcelona, 1973

  Vocal. Llicenciat en Comunicació i Direcció d'Empreses. Va ser cap del Departament de Comunicació i Marketing de Bonpreu. President de l'Associació Catalana de Professionals i del fòrum empresarial Creiem en Catalunya, vinculat al Moviment Barcelona. També ha estat delegat de la Generalitat de Catalunya al Con Sud d'Amèrica, amb seu a Buenos Aires, entre 2019 i 2022.

 • Antoni Royo i Pérez

  Castelló de la Plana, 1954

  Delegat de Plataforma per la Llengua País Valencià. Llicenciat en Història per la Universitat de València. Ha estat durant quatre dècades al capdavant de la delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià. Amb el pseudònim de Jordi Querol ha publicat diferents novel·les de temàtica històrica. El 2016 va ser nomenat "Valencià de l'any". 

 • Carles Solà i Serra

  Berga, 1964

  Coordinador de Cultura, Lleure i Joventut. Periodista. Director del programa 30 minuts de TV3. Vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual del CAC i membre de la plataforma Diverscat en Acció. Entre el 2000 i el 2004 va ser cap de la secció de Societat a Informatius i del 2004 al 2017, director del programa "Tot un món", dedicat a la immigració i la diversitat cultural. És especialista en el tractament de la diversitat cultural i la immigració als mitjans de comunicació catalans i, des del 2011, membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua.

 • Ivan Solivellas

  Palma, 1992

  Delegat de Plataforma per la Llengua Illes Balears. Sociolingüista. Graduat en Llengua i Literatura Catalanes per la Universitat de les Illes Balears (2015) i doctor en Ciències del Llenguatge per la Universitat Pompeu Fabra (2021). Actualment és investigador postdoctoral Margarita Salas i desenvolupa la seva recerca entre la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Rovira i Virgili. Compagina l'activitat acadèmica amb la divulgació lingüística.

 • Agustí Tola i Lorente

  Ciutat de Mèxic, 1993

  Delegat territorial de Plataforma per la Llengua al Barcelonès. Graduat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra, va començar la seva carrera professional com a auditor en una Big Four i actualment treballa com a consultor d'innovació. De forma paral·lela, també desenvolupa la seva carrera com a escriptor de ficció, articles d'opinió i cròniques de viatges.

 • Roger Torrents i Serra

  Barcelona, 1976

  Vocal. Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona. Professionalment vinculat a la informàtica i a la consultoria de bases de dades i intel·ligència de negoci, actualment treballa en aquest mateix àmbit en una empresa multinacional.