CatalApp... i viu 100% en català!

Si estàs cansat d'anar a restaurants, bars, comerços... i que no t'atenguin en català, la CatalApp és la teva eina!

Descarrega-te-la al mòbil gratuïtament:

(Enllaç disponible des dels dispositius mòbils)

Què és?

La CatalApp és la primera aplicació mòbil, creada per la Plataforma per la Llengua, que permet valorar i comentar l'ús que es fa de la llengua catalana en:

 • Atenció oral, escrita i virtual
 • Comerços, restaurants, cinemes i altres establiments
 • Arreu del domini lingüístic (l'Alguer, Andorra, Catalunya del Nord, País Valencià, la Franja, Illes Balears i Principat de Catalunya)

Com a consumidors, els catalanoparlants tenim dret de ser atesos en la nostra llengua. Segueix-nos a FacebookTwitter i Instagram!                                         

Com funciona?

 1. Descarrega't l'aplicació a Google Play o l'App Store.
 2. Un cop instal·lada al mòbil, registra't a través del correu electrònic, Facebook o un compte de Google.
 3. Busca l'establiment gràcies a la geolocalització o els filtres per categories. Si el teu local no apareix a la CatalApp, hi ha una nova opció de buscador (icona de la lupa) per trobar-lo.
 4. Valora l'establiment i comenta l'ús que es fa de la llengua catalana en l'atenció oral, escrita i virtual.
  Per valorar un establiment o servei, l'usuari ha de registrar-se a la CatalApp i, mitjançant uns emoticones, puntuar de l'1 al 5 l'atenció oral, escrita i virtual. Amb aquestes tres notes, l'aplicació farà la mitjana i en resultarà la puntuació global d'aquell establiment. L'usuari també podrà afegir-hi comentaris addicionals per ampliar la seva valoració.     
 5. Descobreix quins comerços tenen una actitud més responsable amb l'ús del català. Contribueix a millorar la qualitat lingüística dels establiments del nostre territori amb la CatalApp!

Altres funcionalitats de l'aplicació

 • Comparteix la valoració a través de les xarxes socials
  Avui dia, les xarxes socials formen part del nostre dia a dia i serveixen per a comunicar-nos, relacionar-nos i també per a explicar-nos experiències. Comparteix la valoració de l'establiment en qüestió en la xarxa social que vulguis (WhatsApp, Facebook, Instagram, Twitter, Telegram...).
 • Cerca per categories els establiments més valorats pels usuaris
  No saps on anar a sopar aquest dissabte? T'agradaria trobar una llibreria especialitzada en literatura en català? A través del cercador de la CatalApp pots ordenar els establiments més ben valorats pels usuaris, que es troben catalogats per àmbit comercial.
 • Desa els teus establiments preferits
  Segur que coneixes els propietaris d'un establiment o hi tens bona relació. O ets el propietari d'un establiment i t'interessa conèixer què n'opinen els teus clients. Desa al teu perfil els establiments que més t'interessen i així podràs seguir dia a dia les valoracions de la CatalApp.
 • Assabenta't de la nostra agenda d'esdeveniments i xerrades

Com ajuda aquesta aplicació a la nostra llengua?

 • Vetlla pels nostres drets com a consumidors de ser atesos en la nostra llengua.
 • Ens permet tenir una bona radiografia real del nivell de responsabilitat lingüística dels establiments comercials i serveis del domini lingüístic català.
 • Ajuda a prendre consciència i incentiva aquells establiments menys ben valorats perquè prenguin les mesures pertinents a fi de guanyar-se la confiança del consumidor.
 • Oferim assessorament als establiments amb valoracions més negatives i també la nostra dilatada experiència en la millora de la gestió lingüística en l'espai laboral, per així ajudar-los a assegurar que els drets dels catalanoparlants es vegin respectats, d'acord amb la llei que els empara.
 • A felicitar i reconèixer públicament aquells comerços que ho estan fent bé i que actuen amb bona responsabilitat lingüística pel català. Adhesiu de reconeixement lingüístic.                                                                

Preguntes freqüents

Cal registrar-se per utilitzar l'aplicació?
No és necessari registrar-se per gaudir de la CatalApp. Sense tenir un usuari creat, es poden cercar els establiments i conèixer-ne les valoracions. Sí que cal identificar-se per puntuar qualsevol establiment.   

Com puc incloure-hi el meu establiment?

Tots els establiments i serveis estan sempre actualitzats gràcies a la incorporació de l'API de Google Maps i Google Places. Això significa que la CatalApp està al dia de forma automatitzada.

Malauradament, si l'establiment en qüestió no està registrat a Google ni a Google My Business, no apareixerà a l'aplicació. Les empreses s'han assegurar que estan ben registrades a MyBusiness. Nosaltres no podem fer-ho per elles, però si podem donar un cop de mà assessorant com es pot fer.

                                                                                 


La teva implicació és imprescindible!

Des de la Plataforma per la Llengua ens agradaria comptar amb el teu suport i col·laboració per aconseguir que aquesta nova eina de conscienciació lingüística sigui tot un èxit.

Es tracta d'un projecte que, entre tots, podem anar millorant! Si tens suggeriments o comentaris que ens vulguis fer arribar sobre l'ús i funcionament de l'aplicació, envia'ns un correu electrònic a l'adreça catalapp(ELIMINAR)@plataforma-llengua.cat

Aquesta aplicació ha suposat un gran esforç per a l'entitat, també econòmic, en la seva voluntat de voler continuar millorant la situació de la llengua catalana. Ajuda'ns perquè puguem continuar desenvolupant la nostra tasca. 

Fes un donatiu!                                            

Petit, mitjà i gran comerç, actualitat, consells i bones pràctiques lingüístiques per a gent compromesa amb la llengua, com tu. Així es defineix El blog de la CatalApp. Entra-hi i coneix-lo!