Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua i WICCAC recorden a TripAdvisor el greuge que pateixen els catalans pel veto en les opinions, comentaris i valoracions i li demanen la incorporació del català

La Plataforma per la Llengua i WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits cívics) han enviat una comunicació al president de TripAdvisor for Business, Marc Charron demanant-li la implementació del català en el web i que s'aturi el veto als comentaris en català al web. És la segona comunicació que envia, dos anys després de la primera, en haver constatat que la situació no ha canviat i que això ha fet que les queixes sobre l'empresa siguin constants.

TripAdvisor es consolida, cada dia més, com l'empresa que més malestar genera per com tracta el català a Internet. Tot i que hi hagi més empreses que no disposen d'una versió en català del web, TripAdvisor hi afegeix el veto a les opinions, comentaris i valoracions de destinacions si s'expressen en català. Aquest fet és especialment destacat en el web atès que molts turistes trien les destinacions a partir de les opinions d'altres viatgers.

L'ONG del català ha rebut moltes queixes d'usuaris de TripAdvisor afectats per aquest veto, esdevenint l'any 2013, la segona empresa en nombre de queixes a la Plataforma per la Llengua i arribant a ser la primera en nombre de queixes l'any 2014.

Aquest malestar acumulat i l'observació que TripAdvisor, poc a poc, va incorporant noves llengües que abans no usava (com ara el finès, afegit l'any passat) ha fet que el WICACC i la Plataforma per la Llengua hagin decidit tornar-se a posar en contacte amb l'empresa, com ja van fer el 2013, per intentar conscienciar-la dels avantatges d'oferir una atenció lingüística de qualitat a la comunitat de parla catalana i situar el català com una de les properes llengües per incorporar al web.

Per fer-ho, la carta s'ha adreçat als responsables europeus, però aquesta vegada també al president de l'àrea TripAdvisor for Business, el Sr. Marc Charron, que fou l'encarregat de dissenyar l'estratègia d'implementació a Europa a partir del funcionament en diverses llengües europees.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin