Notícies ← Altres notícies

Enviem milers de correus a les grans distribuïdores de cinema, que no ens expliquin pel·lícules!

Entra al web www.elcatalaalcinema.cat i ajuda'ns a denunciar la situació insòlita i discriminatòria que pateix el català al cinema enviant una carta a les grans distribuïdores per exigir millors condicions pel cinema en català i per deixar clar que els catalans no volem pagar més que la resta de ciutadans per gaudir de pel·lícules en la nostra llengua.

La Plataforma per la Llengua denuncia que els catalans paguem molt més que qualsevol ciutadà espanyol per veure el cinema en la nostra llengua, i critiquem el xantatge que exerceixen les grans distribuïdores de cinema, amb seu a Madrid, cap a la Generalitat.

Segons un informe de la Plataforma per la Llengua a partir de les dades del Departament de Cultura i de Rentrak, les principals distribuïdores amb seu a Madrid han rebut subvencions de gairebé 2,7 milions d'euros només per doblar en català en el període 2012-2014. A més, s'ha de tenir en compte que la recaptació a taquilla d'aquestes mateixes versions en català que han rebut ajuts ha estat de gairebé 4,8 milions d'euros en aquest mateix període. L'ONG del català lamenta que, malgrat els bons resultats a taquilla de grans estrenes i els esforços del Govern de la Generalitat per establir acords amb aquestes empreses, les condicions en què es promocionen i s'acaben oferint les versions catalanes als cinemes són clarament desfavoridores respecte a les mateixes versions en espanyol. Tota aquesta situació no és una excepció, sinó que s'emmarca en un context del tot anormal: el cinema en català que s'ofereix a les sales és un irrisori 2'9%,. A banda de les poques sessions, les distribuïdores tampoc ofereixen una promoció similar a la versió castellana (no incorporen els tràilers en català en els seus webs i comptes oficials), no ofereixen els mateixos formats visuals (hi ha menys pel·lícules en 3D i subtitulades en català), ni tampoc tenen la mateixa distribució al conjunt del territori.

És per aquest motiu que l'ONG del català ha iniciat una campanya de denuncia per fer pressió sobre les 7 grans distribuïdores (Warner, Fox, Universal, Disney, Sony, eOne/Aurum i Paramount) a través de l'enviament massiu de correus electrònics exigint que es posi fi a aquest tracte discriminatori.

Encara no hi has participat? Envia la teva carta i ajuda'ns a defensar el #catalàalcinema!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin