Notícies ← Altres notícies

L’hospital NISA de València reconeix i demana solució a un cas de discriminació lingüística d’un pacient

El gener del 2016 el valencià Francesc Puertes va patir discriminació lingüística per parlar valencià a l'hospital Nisa 9 d'Octubre de València. El metge del servei de traumatologia José Manuel Nebot Rodrigo es va negar a atendre el pacient en la consulta perquè parlava valencià. 

Ara, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha traslladat la queixa de la Plataforma per la Llengua a la gerència de centre sanitari. En l'escrit, que també ha remès a l'ONG del català, es demana a l'hospital privat que done "resposta i solució al ciutadà afectat". Igualment s'ha informat la Direcció General de Política Lingüística sobre la discriminació per un prejudici ideològic del metge José Manuel Nebot.

El portaveu de Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, es s'ha congratulat "de la gestió de la Generalitat Valenciana en la defensa dels drets lingüístics dels valencians". Segons Carceller, "negar l'atenció sanitària a un ciutadà per parlar en valencià és un cas de discriminació que va en contra de la legalitat de l'Estatut d'Autonomia valencià, de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i fins i tot de l'article 14 de la Constitució Espanyola". El valencià és llengua pròpia al territori valencià, i tots els ciutadans tenen dret a conèixer-lo i a usar-lo oralment i per escrit, tant en les relacions privades com en les relacions amb instàncies públiques.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin