Notícies ← Altres notícies

Tallers per la diversitat lingüística a Ciutat Meridiana

El passat dijous 17 de novembre la Plataforma per la Llengua va organitzar uns tallers per la diversitat lingüística a la Biblioteca Zona Nord de Ciutat Meridiana en què van participar infants de diferents edats.

L'espai infantil de la Biblioteca va acollir dues activitats adreçades al públic infantil. La primera activitat es basava en un punt de llibre on els infants van poder escriure el seu nom en català i també en altres llengües com l'àrab, l'amazic, el xinés o el quítxua. Al mateix temps van participar activament a l'activitat que porta per nom paraules viatgeres. Es tracta d'un taller on els infants descobreixen els països d'origen de diverses paraules catalanes com, per exemple, te, xocolata, jersei, etc... Els participants situen les paraules en el seu país d'origen mitjançant un mapa i en descobreixen el significat original.

Sabíeu que el nom jersei ve d'una illa de l'Atlàntic, Jersey, al canal de la Mànega? Allà hi havia pastures de bens i es feia la llana que era enviada amb vaixells cap a Anglaterra ja des del segle XVI.

Aquest taller educatiu és una de les nombroses activitats que s'estan duent a terme dins del Pla d'Actuació Lingüística Integral "A Ciutat Meridiana, també en català!", que pretén facilitar la incorporació de la llengua catalana als diferent espais del barri i promoure el català com a eina de convivència i de cohesió social.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin