Les propostes de canvi en el redactat inicial presentades per l'ONG del català han ampliat el nombre de suports a la proposta i han demanat que el Govern el compromÃs del Govern de realitzar les gestions necessà ries per a la recepció de totes les emissions de rà dio i televisió en català a tot el domini lingüÃstic. A més, la proposta insta a emprendre les accions oportunes, a través de la Secretaria d'Afers Exteriors, per posar fi a la vulneració dels drets de més de 10 milions de ciutadans europeus a rebre els mitjans de comunicació audiovisuals en la seva llengua, reconeguts en els articles 7.2 i 11.2 de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minorità ries (CELRoM) i la Directiva 2010/13/UE.
La moció també insta el Govern a coordinar-se amb altres governs del domini lingüÃstic com el valencià , balear i aragonès perquè la programació pugui ser la mateixa a tot el domini lingüÃstic i demana que es faci un projecte de Consell de l'Espai de Comunicació Audiovisual en Català per coordinar estratègies conjuntes de producció i programació de continguts amb la resta de territoris dels Països Catalans.
La nul·la reciprocitat o, en alguns casos, la reciprocitat parcial de les emissions de rà dio i de televisió en català entre els diversos territoris del domini lingüÃstic catalanoparlant suposen un atac frontal als drets lingüÃstics d'aquesta comunitat. De fet, el cas català és, actualment, una anomalia europea i un cas de discriminació únic. Des de la campanya engegada el passat mes de juliol El català , sense fronteres hem destacat el fet que comunitats lingüÃstiques amb situacions comparables a la nostra - d'Alsà cia, Suïssa, Bèlgica o Finlà ndia, per citar alguns exemples - reben la totalitat de les emissions en territoris administratius diferents sense restriccions, no només dins d'un mateix estat sinó també en els casos transfronterers. El web de la campanya proporciona alguns exemples de casos comparatius al nostre, que il·lustren l'acompliment de la legislació europea en altres països, i aixà mateix, mostren els múltiples casos de reciprocitat nul·la (quan la recepció és inexistent) o parcial (canals de televisió dels quals només se n'emet una part dels continguts) dels territoris de parla catalana.
La Plataforma continua treballant en la campanya "El català , sense fronteres" tramitant la denúncia dels incompliments d'aquests articles a través de diferents instà ncies europees, després que s'hagin recollit més de 30.000 signatures de suport a través del web de la campanya.