Notícies ← Altres notícies

Reivindiquem amb els joves un Estat a favor de la llengua catalana

La Plataforma per la Llengua participa en un acte en què entitats juvenils i joves d'entitats reivindiquem el Sí de cara al referèndum de l'1 d'octubre. 

Aquest dijous, 27 de juliol, a la plaça de la Virreina de la vila de Gràcia (Barcelona), desenes d'associacions juvenils i joves d'entitats han mostrat el seu suport al referèndum de l'1 d'octubre i a l'opció del Sí, de cara a constituir un Estat nou, que sigui més inclusiu i respectuós, també amb la llengua. Organitzat per l'Assemblea Nacional de Joves Independentistes -la sectorial juvenil de l'ANC- l'acte ha comptat amb l'assistència de joventuts polítiques, sindicals i culturals. L'historiador i membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua Francesc Marco hi ha participat en representació de l'entitat.

L'ONG del català, amb el país

La Plataforma per la Llengua no és aliena a les transformacions de la societat catalana, per això l'entitat està plenament compromesa amb els passos que el país fa cap a la sobirania plena. L'ONG del català, des del seu naixement el 1993, constata que l'Estat espanyol no té la voluntat d'esdevenir un estat plurinacional, pluricultural i plurilingüístic que respecti i promogui la diversitat.

L'Estat actual no garanteix els drets lingüístics dels catalanoparlants, i la realitat legislativa i la pràctica política dels governs espanyols fan que avui el català tingui dificultats allà on l'Estat té capacitat d'intervenir, com en els àmbits de la Justícia i l'Administració.

La llengua catalana, en canvi, avança, i té moltes potencialitats allà on l'Estat no intervé, com en les noves tecnologies i l'entorn 2.0. Així, l'ONG del català entén que és hora que la llengua catalana passi de tenir estats en contra -com ara- a disposar d'un Estat a favor. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin