Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua repartirà mil agendes en valencià per a l'alumnat del Baix Segura i el Vinalopó Mitjà

L'entitat posa a disposició de professors i estudiants material de suport per tal de potenciar l'ensenyament en la llengua pròpia

La Plataforma per la Llengua País Valencià repartirà mil agendes escolars per aquest curs acadèmic 2017/2018 per a l'alumnat de primària i secundària de les comarques del Baix Segura i del Vinalopó Mitjà amb l'objectiu de potenciar l'ensenyament en valencià. Les agendes es repartiran durant el setembre als centres d'estudi, en col·laboració amb la coordinadora de professorat El Sud Trenca El Silenci. Amb aquesta acció, l'ONG del valencià pretén donar suport a l'alumnat que ha decidit triar l'ensenyament en la nostra llengua a les comarques del sud del país.

En total s'editaran 1.000 agendes escolars en valencià: 500 per a primària i 500 per a secundària. Així, l'ONG del català se suma així a la reivindicació de l'assemblea El sud trenca el silenci, organització del professorat de valencià del Baix Segura, que defensa la inclusió lingüística del valencià a l'ensenyament en aquelles comarques. L'entitat considera que l'exempció d'estudiar valencià a poblacions de comarques com ara el Baix Segura o el Vinalopó Mitjà, de predomini castellanoparlant, crea una diferència d'oportunitats que perjudica la ciutadania del sud del País Valencià.

Les agendes, editades i maquetades per l'associació Agendes de la Terra, proposen continguts basats en diferents iniciatives socials, a més de posar en relleu dades de l'àmbit lingüístic i de difondre dades referencials del Baix Segura i el Vinalopó Mitjà, com els mapes comarcals o la toponímia pròpia en versió valenciana. Entre les novetats, hi ha el decàleg 'Una llengua viva és una llengua que es parla' i el calendari escolar i festiu. Sense dubte, són una ferramenta indispensable per a l'alumnat que decideix estudiar en valencià. Que els xiquets i xiquetes utilitzen una eina pedagògica en valencià, en el seu dia a dia, és una bona manera de dignificar la llengua a l'àmbit educatiu.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin