Notícies ← Altres notícies

L’aerolínia Flyest vol recuperar els vols regulars entre Catalunya i l’Alguer

Gràcies a la campanya "Volem volar" que la Plataforma per la Llengua va posar en marxa el mes de juliol passat, l'aerolínia estoniana Flyest s'ha interessat a recuperar els vols directes entre els dos territoris catalanoparlants. 

El mes de març del 2016 es van suprimir els vols regulars entre Catalunya i l'Alguer, que havien estat operats per Raynair durant onze anys entre Girona i l'Alguer, i el darrer any, per Alitalia entre Barcelona i la ciutat sarda. Aquesta supressió suposa un fre important a les tasques de recuperació i foment de la llengua catalana en aquesta ciutat sarda.

Per tal de sensibilitzar la població sobre les conseqüències negatives que aquesta supressió representa per a la situació del català a l'Alguer, i amb la voluntat d'assolir un gran nombre de suports per a pressionar els governs català i sard a prendre les mesures necessàries per a recuperar aquesta connexió, la Plataforma per la Llengua va posar en marxa el web www.volemvolar.cat. Tres mesos després, la campanya ha obtingut prop de 6.000 adhesions i ha aconseguit que una companyia aèria, Flyest, hagi mostrat interès per recuperar els vols directes entre Catalunya i l'Alguer. L'aerolínia estoniana ha enviat una carta al govern de la Generalitat de Catalunya i el govern autònom de Sardenya mostrant la seva voluntat d'arribar a un acord per tal de recuperar aquesta connexió a causa de "la creixent demanda dels habitants com de les associacions i entitats lligades a la cultura i la història dels dos territoris".

Des de la Plataforma per la Llengua volem agrair a Flyest l'interès per recuperar els vols directes entre els dos territoris. Així mateix, i per tal d'aconseguir que els governs sard i català es pronunciïn i donin una resposta a l'aerolínia estoniana, demanem a totes aquelles persones que encara no ho han fet, que entrin al web www.volemvolar.cat i enviïn una petició als presidents Carles Puigdemont i Francesco Pigliaru reclamant el restabliment dels vols entre Catalunya i l'Alguer pel futur de la llengua!  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin