Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua inicia una campanya per a denunciar les difamacions contra l’escola catalana

A través del web estimoelcatala.cat, els usuaris poden votar quin polític, escriptor o periodista l'ha dita més grossa contra el nostre sistema educatiu. A més, l'ONG del català difon un informe en el que exposa en què consisteix el model d'immersió lingüística de Catalunya i n'explica les característiques i els objectius.

L'escola catalana és un sistema d'ensenyament reconegut a nivell internacional i avalat com un dels models escolars de referència entre les societats multilingües. S'ha reafirmat com una eina clau per a la qualitat educativa i la cohesió social, com ho demostra el fet que els alumnes catalans han assolit sense problemes al llarg dels anys els objectius lingüístics de les dues llengües oficials del nostre país, el català i el castellà. El document La immersió lingüística. Un model eficaç i exitós vol demostrar com amb aquest sistema es garanteix que l'alumnat catalanoparlant d'origen sigui bilingüe en acabar els ensenyaments obligatoris, atès que l'entorn social de Catalunya és molt favorable al castellà, i que la immersió lingüística garanteix i possibilita que les persones que no tenen el català com a primera llengua l'aprenguin amb el mateix nivell de domini i perfecció que els que sí que l'hi tenen.

Tot i això, són molts els qui l'han criticada i han mentit de manera deliberada sobre el model d'escola catalana. A través del web www.estimoelcatala.cat, la Plataforma per la Llengua recull alguns exemples dels atacs que ha rebut el sistema educatiu català per part d'alguns personatges com Xavier Garcia Albiol, Albert Rivera o Alfonso Dastis. Des d'aquesta pàgina web, l'entitat vol donar a conèixer els arguments pels quals l'escola catalana ha resultat ser un model d'èxit i anima els ciutadans a participar en una votació per a escollir la persona que "l'hagi dita més grossa" sobre el sistema educatiu català.

"No és admissible que a la majoria de l'escola pública de Catalunya s'eduqui els nens per a odiar Espanya", "El sistema d'immersió obligatòria és una anomalia que no existeix en cap altre lloc d'Europa i que limita la formació" o "Allà on triomfa la immersió lingüística estem tornant a l'aldea" són algunes de les difamacions que polítics i altres personalitats han etzibat contra l'escola catalana. Des de l'ONG del català es farà arribar el document La immersió lingüística. Un model eficaç i exitós a aquell personatge que més votacions rebi per haver atacat l'escola catalana.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin