Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua presenta la ValenciApp, una aplicació per a viure 100% en valencià

La Plataforma per la Llengua del País Valencià ha presentat aquest dimecres la ValenciApp, una innovadora aplicació per a telèfons mòbils que té per objectiu millorar la situació del valencià en el sector de consum i serveis. 

La ValenciApp, disponible per descàrrega per a telèfons mòbils amb sistema operatiu Android i iOs, permet valorar l'atenció oral, escrita i virtual del valencià en els establiments comercials. Amb l'aplicació, la Plataforma per la Llengua busca donar impuls al comerç en la nostra llengua i incentivar les empreses a considerar el valencià com un factor positiu per la seua activitat.

Amb la ValenciApp els usuaris poden valorar i comentar l'ús que es fa de la llengua en més d'1.500.000 comerços i establiments geolocalitzats per l'aplicació a través de Google Maps. El funcionament de la ValenciApp és senzill i intuïtiu i classifica els establiments segons la responsabilitat lingüística que tenen. L'usuari pot valorar, amb un rang de cinc opcions, l'ús del valencià als establiments que desitge, a més de compartir a les xarxes socials la seua experiència.

D'aquesta manera, els usuaris poden conéixer quins comerços realitzen la seua activitat diària i professional en valencià. Per això, la Plataforma per la Llengua tramitarà uns adhesius de reconeixement lingüístic als establiment que acumulen millors valoracions, ajudant a reconèixer la seua tasca en defensa del valencià al comerç.

Amb la ValenciApp, l'ONG del valencià pretén impulsar l'ús social de la llengua en el sector econòmic. Per això, la Plataforma per la Llengua té com a objectiu sensibilitzar empreses i entitats, per garantir que la ciutadania puga viure plenament en valencià.

50.000 descàrregues arreu del domini lingüístic

Aquesta aplicació que valora la responsabilitat lingüística de tot tipus d'establiments també existeix, amb el format de CatalApp, a la resta de territoris del domini lingüístic, on està sent un èxit i supera les 50.000 descàrregues.

Al País Valencià s'han valorat uns 2.000 establiments, que compten amb 4.500 valoracions, el 70% de les quals són positives. Aquestes dades demostren com l'objectiu final de la ValenciApp és felicitar les bones pràctiques lingüístiques.

Els establiments més ben valorats a l'app són el Centre de Cultura Contemporània Octubre, el Centre Social-Bar Terra, el restaurant La Murta, la botiga Sabers& Colors i la llibreria Vila Llibres de la Vila Joiosa i el restaurant Ca Revolta de València.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin