Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua i el Govern Balear es reuneixen per analitzar la situació del català a les Illes

La Plataforma per la Llengua s'ha reunit amb la consellera de Cultura balear per intercanviar opinions sobre la situació de la llengua pròpia de les Illes i ha traslladat la reivindicació per protegir els drets lingüístics a la sanitat pública. Per altra banda, han començat a analitzar vies de col·laboració per treballar plegats.

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, i la directora de l'entitat, Neus Mestres, s'han reunit aquest divendres amb la consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, i amb la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, per tractar temes relacionats amb la situació de la llengua catalana a les illes.

L'ONG del català i el Departament de Cultura balear han explorat possibles vies de col·laboració per enfortir la llengua a la Illes. Escuder destaca la bona predisposició que ha vist en Tur i en Fuxà per desenvolupar projectes que impulsin i promocionin el català. El president de l'entitat els ha explicat la voluntat de treballar, cada cop més, projectes i aspectes lingüístics a les Illes Balears i que existeix la voluntat d'obrir una delegació en aquest territori, com ja existeixen al País Valencià i a l'Alguer.

Un altre punt de la reunió s'ha centrat a exposar, de primera ma, la campanya 'Volem la Sanitat en català', engegada per la Plataforma per la Llengua per fer front a la voluntat anunciada pel govern balear de rebaixar les condicions d'acreditació d'un nivell suficient de català com a requisit per als treballadors de la sanitat pública de les Illes. Aquesta campanya, ja ha rebut el suport de 9.000 persones i d'entitats com l'Obra Cultural Balear per reclamar que no es faci enrere el compromís de garantir els drets lingüístics de la ciutadania.. Tot i així, la voluntat de l'ONG del català és poder exposar aquest assumpte directament a la presidenta, Francina Armengol.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin