Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua lamenta el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, i considera aquests fets un atemptat greu a la llibertat d’expressió

La Plataforma per la Llengua vol fer pública la seva indignació davant les mesures preses pel govern de la Generalitat Valenciana per tal d'impedir la recepció de les emissions de TV3 i els altres canals de la Corporació Catalana de Radiotelevisió al País Valencià, prosseguint així la seva campanya sistemàtica en contra de la unitat i la normalització de la llengua comuna. La Plataforma per la Llengua expressa la seva indignació davant d'aquests fets, i en considera corresponsable l'Estat espanyol.

Voldríem destacar que amb aquest tancament l'Estat espanyol, el darrer i veritable responsable dels fets, a través de la Generalitat Valenciana, està incomplint l'article 11 punt 2 del la Carta de les llengües regionals i minoritàries, tractat internacional signat per l'Estat espanyol. Considerem molt greu que l'Estat espanyol no compleixi els seus tractats internacionals, perquè és precisament l'Estat espanyol el responsable d'aquests fets de coacció de la llibertat d'expressió a nivell internacional. La Plataforma per la Llengua considera que els fets que estan succeint no són propis ni d'una societat democràtica ni d'un estat de dret.

També voldríem deixar clara l'absurditat que significa aquesta decisió. En un món globalitzat en què podem veure canals de televisió de tots els continents, censurar-ne un que es fa a pocs quilòmetres de distància és un autèntic esperpent i una manca de sentit comú.

Per tot això la Plataforma per la Llengua demana:

  1. Que l'Estat espanyol faci complir de manera immediata els tractats internacionals que ha signat, i per tant, que restableixi les emissions de TV3 al País Valencià.
  2. Que la Generalitat Valenciana rectifiqui i respecti el dret democràtic dels ciutadans i ciutadanes.
  3. Que els partits i institucions del Principat s'impliquin més i facin de la recepció de TV3 al País Valencià una qüestió prioritària i imprescindible per a qualsevol negociació o pacte a nivell estatal.
  4. Que en l'àmbit del Principat es puguin veure sense dificultats tots els mitjans de comunicació en català, encara que pertanyin a d'altres territoris de llengua i parla catalanes.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram