Notícies de Plataforma per la Llengua ← Altres notícies

La Policia Nacional aplica la Llei Mordassa a un rider per adreçar-s’hi en valencià

Jafet Pinedo ha denunciat els agents per abús de poder, detenció indeguda, agressions verbals i denúncia falsa

El juí als agents, previst per a este matí, no s'ha pogut celebrar per incompareixença dels agents

La Plataforma per la Llengua assessora i dona suport a la víctima

El passat juny, quan el repartidor de menjar a domicili Jafet Pinedo circulava amb la bicicleta per Elx i es va vore obligat a avançar dos cotxes que ocupaven el carril bici, va recriminar als conductors la seua actitud dient "En bon lloc esteu!". Uns metres més avant, Pinedo va rebre l'alto d'un dels vehicles, del qual van baixar dos homes que es van identificar com a policies nacionals. L'il·licità, que no portava el DNI a sobre, va ser detingut i traslladat, amb insults, fins a la comissaria de la Policia Nacional, segons relata Pinedo. Allà, els agents van denunciar-lo per negar-se a identificar-se en no portar la documentació - tot i haver-los comunicat oralment el seu número de DNI -, "ríendose de los agentes" i "hablando en valenciano aunque los agentes le piden que hable en castellano".

La Plataforma per la Llengua ha ofert el seu suport i assessorament a Pinedo, que ja havia rebut prèviament el suport d'El Tempir, i ha explicat que "la denúncia dels policies contra Jafet Pinedo representa un incompliment flagrant de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, que deixa ben clar que els cossos de seguretat, com a funcionaris públics, han de garantir l'atenció al ciutadà en la llengua oficial que este sol·licite". A més, la Plataforma per la Llengua alerta que la denúncia contra Jafet Pinedo representa una aplicació de l'article 36.6 de la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a Llei Mordassa.

És per això que Pinedo, a més, havia interposat una altra denúncia al jutjat d'Instrucció núm. 4 d'Elx contra els dos agents de la Policia Nacional, a qui acusa d'abús de poder, detenció indeguda, agressions verbals i denúncia falsa. Hui, 24 de juliol, el juí no s'ha pogut celebrar, com estava previst, per incompareixença dels agents de la Policia Nacional. Davant el jutjat il·licità s'han aplegat més de cinquanta persones en suport a Pinedo.

Fotografies: Raül Morillas

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin