Notícies ← Altres notícies

Reserva’t el 15 de maig: torna el Meridiana Rock amb el nou disc de Gertrudis!

El Festival compta amb la col·laboració d'instituts i entitats del barri de Porta, especialment les integrades a la Comissió de festes, i forma part dels actes de la Festa Major.

Torna el Meridiana Rock, el festival de música en català de Barcelona que promou la Plataforma per la Llengua amb l'objectiu de fer del català la llengua habitual dels espais d'oci, lúdics i festius de la ciutat.

Després de l'èxit de l'edició de l'any passat al Parc de Can Dragó, la tercera edició d'aquest festival de més de 6 hores de música en català ja té data: serà el divendres 15 de maig del 2020. Un cop més, promourem el català com a llengua d'oci i festiva amb la voluntat d'aplegar milers de persones amb ganes de festa i de música. Així, un any més, la productora del Canet Rock, Sunmusic BCN, s'alia amb l'ONG del català per impulsar un concert amb un cartell de primer nivell, per generar una programació cultural de qualitat i normalitzar la participació cultural en català i, per tant, per acabar fomentant la inclusió i la cohesió socials.

Un dels noms que actuarà aquest dia serà Gertrudis, que presentarà per primer cop a Barcelona el seu nou disc, «No em dona la gana». D'aquesta manera, serà la primera ocasió per ballar en directe els nous temes del disc com els èxits Bon dia vida i Si tothom calla.

El festival també comptarà amb el rap electrònic feminista de Pupil·les. El grup té una vinculació especial amb la Plataforma per la Llengua, després de ser uns dels finalistes de l'edició de 2018 dels Premis Martí Gasull i Roig.

L'escenari del Meridiana Rock també acollirà enguany la música urbana de 31FAM. El grup està format per sis joves sabadellencs: Kid Pi (Edi Freixas), Joey C (Joel Cosp), Lil Didi (Dídac Serra), Bandam (Ferran Vilata), Koalekay (Alejandro Gil) i AAA (Álex Sánchez). El trap, el dancehall i el reggaeton són alguns dels estils urbans que dominen el seu repertori.

L'incombustible Miquel del Roig i la seva guitarra compartirà el cartell del Meridiana Rock 2020 amb aquests artistes. El seu espectacle únic acapararà de ben segur l'atenció de tot el Parc de Can Dragó el proper 15 de maig.

En els propers dies donarem a conèixer els altres grups que completaran el cartell del Meridiana Rock. Estigueu atents a les xarxes i al web de la Plataforma per la Llengua, perquè podreu guanyar premis exclusius vinculats amb els músics que hi participaran!

El Meridiana Rock

El Meridiana Rock té com a objectiu promoure la llengua i la cultura catalanes al districte barceloní de Nou Barris, així com incentivar l'accés i la participació dels joves en un projecte cultural amb la col·laboració d'entitats veïnals, persones nouvingudes i associacions del barri de Porta. De fet, s'emmarca dins de la Festa Major d'aquest barri del districte de Nou Barris, però també dins del Pla d'Actuació Lingüística Integral que la Plataforma per la Llengua hi desenvolupa. És per això que dos dels principals objectius del Meridiana Rock són incentivar l'accés i la participació dels joves en un projecte cultural i alhora potenciar la participació d'entitats veïnals, de persones nouvingudes i d'associacions del barri de Porta i del districte de Nou Barris. En aquest sentit, el Meridiana Rock compta amb la col·laboració d'instituts i entitats del barri de Porta, especialment de les que estan integrades a la Comissió de festes.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin