Notícies ← Altres notícies

L’1 de desembre, dona pel català!

La tercera edició del Giving Tuesday posa en marxa un projecte de dinamització lingüística per als joves eivissencs i el seu entorn

A Eivissa, el 22% de la població utilitza el català habitualment  i tan sols un 2,9% dels joves parlen habitualment en català

Ja pots fer el teu donatiu i ajudar-nos a portar la llengua catalana, la cultura i l'oci en català al jovent eivissenc

La Plataforma per la Llengua s'uneix per tercer any consecutiu al #GivingTuesday, un moviment global que pretén incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L'objectiu és dedicar un dia, arreu del món, i que enguany és l'1 de desembre, per celebrar l'acció de donar. L'ONG del català vol posar en marxa un nou projecte amb l'objectiu de continuar treballant per millorar l'ús social del català allà on la llengua és menys present.

Volem acostar la llengua catalana al jovent eivissenc de manera lúdica, propera i atractiva. A Eivissa l'ús habitual de la llengua és només del 22%, una xifra inferior al conjunt de les Illes Balears, on el català és la llengua habitual d'un 36,8% de la població. De fet, és l'illa amb el percentatge més baix d'ús habitual de la llengua del conjunt de les Illes Balears.

A més a més, el 78,5% dels joves d'Eivissa, així com Formentera, parla habitualment només en castellà. Segons les dades de l'Enquesta d'Usos Lingüístics a les Illes Balears del 2014, només el 2,9% dels joves d'Eivissa i Formentera parla habitualment en català, al qual només se suma un 12,9% que parla català i castellà.

Ens ajudes a revertir-ho?

Amb el teu donatiu podrem dur a terme un seguit d'activitats de dinamització lingüística, entre les quals trobarem principalment tallers, xerrades i seminaris virtuals entre el jovent eivissenc i el seu entorn com ara professors, entrenadors o monitors de lleure. 

Les activitats giraran entorn de la música, la llengua i la cultura, com també les xarxes socials, en auge entre els adolescents i on la presència del català s'ha de reforçar també amb l'ajuda dels usuaris.  

L'objectiu és aconseguir 10.000€, la qual cosa és un gran repte, per això el teu suport és imprescindible per poder fer-ho possible. Com ens hi pots ajudar?

  • Fent un donatiu a la nostra pàgina web: www.plataforma-llengua.cat/jodonopelcatala Tots els donatius iguals o superiors a 30€ tenen recompensa!
  • Ajudant-nos a difondre la campanya per les xarxes socials utilitzant l'etiqueta #JoDonoPelCatalà, especialment el dia 1 de desembre.
  • Compartint la iniciativa entre els teus contactes en missatges de mòbil o per correu electrònic.

L'any passat la Plataforma per la Llengua ja va participar en el Giving Tuesday amb l'objectiu de portar la llengua catalana i la cultura i l'oci en català al barri de la Mina.

Gràcies als donatius que vam rebreaquest any hem pogut dur a terme el projecte i hem desenvolupat tallers de rap i rumba en català, hem creat una guia bilingüe romaní-català i ens ha estat possible la creació del  videoclip Fills de la Mina, amb la participació del conjunt associatiu i veïnal del barri de la Mina.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin