Notícies ← Altres notícies

Nou test DiscriminCATs: descobreix les discriminacions lingüístiques més flagrants per parlar en català!

Entre tots els participants se sortejaran cinc subscripcions anuals per a gaudir de les pel·lícules i sèries de FilminCAT

La Plataforma per la Llengua dona el tret de sortida a "DiscriminCATs", la nova pàgina interactiva per conèixer les diferents vulneracions i discriminacions lingüístiques que pateixen els catalanoparlants. 

DiscriminCATs planteja preguntes tipus test sobre casos reals de discriminació lingüística. En cada cas específic es pot veure com va succeir l'acció, quins drets es van vulnerar i quines serien les actituds adequades a seguir per a una actuació lingüísticament responsable. Cada situació és extreta de l'Informe de Discriminacions Lingüístiques 2019, un estudi dut a terme per l'entitat que recull les vulneracions més flagrants que s'han rebut per mitjà de l'espai de queixes i consultes. 

En aquest portal es presenten nou casos concrets, entre els quals trobem situacions en l'àmbit de la justícia, la sanitat, l'administració o la seguretat ciutadana. Es troben també casos d'arreu del territori: Manacor, Vinaròs, Manresa, Girona o Xàtiva són alguns dels escenaris en què es desenvolupen les vulneracions lingüístiques. 

El 2019, la Plataforma per la Llengua va atendre 725 queixes de tota mena, relacionades amb dèficits i mancances en la situació de la llengua catalana, i amb discriminacions i abusos als seus parlants. Només a Barcelona ja són el 4t motiu de discriminació segons l'Informe de la Taula d'Entitats amb Servei d'Atenció a les Víctimes de Discriminació.

L'ONG del català treballa per defensar els drets lingüístics dels catalanoparlants i, des del 2013, duu a terme l'Informe de Queixes Lingüístiques 2019, que reflecteix totes aquelles queixes rebudes dels ciutadans per motiu de llengua. Aquest DiscriminCats pretén transmetre de manera desenfadada com les vulneracions continuen presents en el nostre dia a dia i quines són les conductes que s'han d'aturar i de denunciar en cas necessari.  

A més a més, la Plataforma per la Llengua sorteja cinc subscripcions a la plataforma audiovisual FilminCAT, l'única que ofereix en la seva plenitud els continguts digitals en català, tant per al doblatge com les subtitulacions. A què esperes per participar-hi? 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin