Notícies ← Altres notícies

Estrenem “Ben Amunt” i “Feliç”, els primers videoclips de rap en català després de la pandèmia

L'Escola Mestra Morera i l'Institut Flos i Calcat, del barri de Porta i de Ciutat Meridiana, han presentat aquesta setmana les seves creacions de la mà del cantant de música urbana Nel·lo C

La Plataforma per la Llengua impulsa tallers de rap en català en els Plans d'Actuació Lingüística Integral 

Aquest matí els alumnes de l'Escola Mestre Morera han vist per primera vegada el resultat dels tallers de rap en català que han dut a terme amb el cantant de música urbana Nel·lo C. El videoclip "Feliç", gravat a l'interior del centre educatiu i als espais boscosos que envolten l'escola, s'ha compartit amb les aules de 5è i 6è i els educadors que els acompanyen. 

Per una altra banda, els estudiants de l'Institut Flos i Calcat van estrenar el videoclip "Ben Amunt" aquest diumenge, amb motiu de la festa major del barri de Porta. Aquest també és el resultat dels tallers de rap dinamitzats pel cantant de música urbana Nel·lo C, que es van començar a la tardor del 2019 i es van interrompre al març del 2020 just quan s'havia de gravar tant la veu com la imatge. El porxo de l'Escola Palma va ser l'escenari on els alumnes van gaudir del resultat final del seu treball i, un cop vist, els estudiants van cantar el rap en directe per als veïns a la plaça de Sóller, el lloc on es du terme la majoria d'activitats de la Festa Major. 

"Ben Amunt", dirigit per la dramaturga i actriu Estel Solé, tracta qüestions com la lluita col·lectiva, la barreja d'ètnies dins d'un mateix institut, la consciència de classe i sobretot, d'alçar el puny ben amunt enfront de les injustícies. D'una altra banda, "Feliç", que ha comptat amb la realització de La Meri, una productora audiovisual del barri que s'ha afegit també al projecte educatiu, tracta d'aspectes socials com la convivència, la humilitat i la força veïnal.

Aquests dos projectes van ser plantejats fa mesos, però la irrupció de la pandèmia va fer que s'haguessin d'ajornar. Les cançons "Ben Amunt" i "Feliç" són les dues primeres lletres elaborades en plena pandèmia, perquè durant el confinament ni les escoles ni la Plataforma per la Llengua han deixat de treballar en el desenvolupament dels tallers.

La idea era presentar el rap "Ben Amunt" al Festival Meridiana Rock 2020, però la pandèmia ho va impedir. Tot i això, vuit entitats del barri s'han pogut sentir part d'aquesta canço ja que han participat en el rodatge del videoclip. "Feliç" s'ha desenvolupat gràcies als tallers que es duen a terme dins el Pla d'Actuació Lingüística Integral de Ciutat Meridiana, i que promouen l'ús del català i la cohesió social. 

La Plataforma per la Llengua fa anys que desenvolupa aquesta tasca de dinamització lingüística a través de la música urbana a escoles i instituts, pots veure els videoclips que s'han creat fins avui aquí

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin