Notícies ← Altres notícies

Reclamem la llibertat de Carme Forcadell en un nou acte a Sabadell

La delegació territorial del Vallès Occidental s'ha concentrat per denunciar l'injust empresonament de l'onzena presidenta del Parlament de Catalunya i exmembre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua

L'acte ha comptat amb la presència de diversos regidors de l'Ajuntament de Sabadell i nombrosos representants d'entitats socials i culturals de la ciutat 

Aquest divendres, 14 de maig, la delegació territorial del Vallès Occidental s'ha concentrat a la plaça de Sant Roc de Sabadell per denunciar l'empresonament de Carme Forcadell i reivindicar la seva vinculació amb la defensa de la llengua i la cultura catalana.

Acollits per la Gent de la Plaça, que organitza una concentració diària en record dels presos polítics i exiliats des de fa més de tres anys, l'acte ha comptat amb la presència de socis i simpatitzants del grup territorial de la Plataforma per la Llengua.

Carme Forcadell, 11a presidenta del Parlament de Catalunya i exmembre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua, ha estat coneixedora d'aquest acte que l'entitat ha organitzat per denunciar, un cop més, la injusta condemna que li van imposar ara ja fa més de tres anys. 

En l'acte, el delegat territorial de la Plataforma per la Llengua al Vallès Occidental, Pep Abad, ha agraït a la Gent de la Plaça l'acollida rebuda i ha insistit a denunciar l'empresonament injust de Carme Forcadell. Seguidament, la directora de l'entitat, Neus Mestres, també ha destacat la seva incansable lluita per la defensa de la llengua i la cultura catalana: "Aquest fet, lligat amb el compromís amb la llibertat del nostre país, la converteixen en un referent inqüestionable".

Tot seguit ha tancat l'acte Marc Monràs, membre del grup local de Sabadell i amic de Carme Forcadell, que ha recordat els moments compartits i la implicació de Carme Forcadell al grup local de Sabadell. Monràs també l'ha reivindicat com una activista per la llengua i el seu compromís nacional, des de la seva presidència a l'Assemblea Nacional Catalana fins a la de la segona institució del país, el Parlament de Catalunya. "El seu empresonament és injust, sobretot perquè és un atac al seu compromís, i per tant, al compromís de tots", ha conclòs.

L'acte ha comptat amb la presència de regidors de l'Ajuntament de Sabadell dels grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Sabadell i la Crida per Sabadell i els diputats del Parlament de Catalunya Juli Fernàndez (ERC), Xavier Pellicer (CUP) i Aurora Madaula (JxCat), i de nombrosos representants d'entitats socials i culturals de la ciutat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin