Plataforma per la Llengua ha presentat una reclamació a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana i a l'Ajuntament de Benaguasil perquè el consistori incloga el valencià en les seues comunicacions. Actualment, la informació del lloc web d'aquest ajuntament és exclusivament en castellà. A més, a les xarxes socials i als canals d'informació i atenció ciutadana del consistori, la majoria dels missatges són únicament en castellà.
Plataforma per la Llengua també ha documentat en aquest municipi 54 rètols urbans escrits exclusivament en castellà. Aquest fet contradiu la legalitat dictada pel Decret 145/1986 del Consell, que preveu retolar en valencià la senyalització de carreteres, camins, carrers i serveis d'interés públic que depenen de les entitats locals.
L'exclusió del valencià per part de l'Ajuntament de Benaguasil també és contrària a l'ús normal i oficial del valencià, reconegut per l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. L'article 28 de la Llei 4/1983, d'Ús i Ensenyament del Valencià, determina que els ens públics han de fomentar l'ús del valencià en totes les activitats administratives. A més, Benaguasil està inclòs dins dels termes municipals de predomini lingüístic valencià, segons la mateixa Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià. La promoció de l'ús normal i oficial del valencià, considerat un bé públic, és també un deure legal d'acord amb allò establert a la Llei 8/2010, de 23 de juny, de Règim Local de la Comunitat Valenciana.
Sobre l'ús oficial del valencià, cal també citar una resolució recent del Síndic de Greuges que reconeix el dret de la ciutadania a l'ús del valencià i el deure de les institucions públiques a garantir l'atenció en la llengua pròpia del territori en la seua comunicació institucional.