Notícies ← Altres notícies

Parlem de la salut del català a Corbera de Llobregat

Rosa Monforte, membre de l'executiva de Plataforma per la Llengua, ofereix una xerrada a Corbera de Llobregat sobre la salut de la llengua a través de les dades del darrer InformeCAT

L'acte s'emmarca en el cicle de xerrades d'estiu de la CUP de Corbera de Llobregat

La delegada de Plataforma per la Llengua al Baix Llobregat, Rosa Monforte, va ser la convidada aquest dimecres passat, 13 de juliol, al cicle de xerrades d'estiu de la CUP de Corbera de Llobregat. Amb el títol "El català, en perill d'extinció", l'acte es va fer a les 7 de la tarda a la plaça de Sant Antoni i va servir per exposar les dades més rellevants de l'InformeCAT 2021 que publica l'ONG del català.

Durant la sessió, Monforte va defensar que ens trobem en una situació delicada d'emergència lingüística, però que no cal ser catastrofistes, perquè la situació és reversible i depèn de l'actitud dels ciutadans. Per a Monforte, si els catalanoparlants actuem amb responsabilitat lingüística des de tots els àmbits i som exigents amb les polítiques que du a terme el govern, es podrà revertir la tendència decreixent en l'ús social del català.

El debat posterior va permetre parlar de la situació de la llengua entre els joves i de les condicions que afavoreixen que canviïn de llengua. La manca de referents catalanoparlants en els productes culturals que consumeixen i la situació cada vegada més precària del català a l'escola van apuntar-se com algunes de les causes i també van centrar el debat.

La xerrada de Rosa Monforte forma part del cicle de xerrades a la fresca que la CUP de Corbera de Llobregat organitza aquest estiu. Si no hi vau poder assistir, podeu consultar l'InformeCAT del 2021 al web de Plataforma per la Llengua.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin