Notícies ← Altres notícies

Parlem sobre bilingüització en una nova edició del Sant Jordi de Nadal

El grup local Plataforma per la Llengua a Barcelona va participar en una nova edició del Sant Jordi de Nadal de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

L'ONG del català hi va ser tot el cap de setmana i hi va organitzar una xerrada amb el títol "Catalunya és un país bilingüe?", a càrrec dels filòlegs Mireia Galindo, Francesc Bernat i Carles de Rosselló

El cap de setmana del 26 i 27 de novembre, el grup local de Plataforma per la Llengua a Barcelona va participar en la novena edició del Sant Jordi de Nadal que s'organitza cada any a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm amb una paradeta i l'organització d'una xerrada.

Els voluntaris de l'entitat hi van ser tot el cap de setmana amb una parada que informava els visitants de les campanyes de l'entitat i venia marxandatge per donar-hi suport. L'ONG del català també va encarregar-se d'organitzar diumenge una xerrada amb el títol "Catalunya és un país bilingüe?", que va anar a càrrec dels filòlegs Mireia Galindo, Francesc Bernat i Carles de Rosselló.

Els ponents van basar la seva xerrada en el llibre El castellà a la Catalunya contemporània: història d'una bilingüització, del qual són coautors. L'obra cerca respondre com s'ha produït el procés de difusió de la llengua castellana entre la població de Catalunya des de la darreria del segle XIX i durant el segle XX a través de les històries d'una seixantena de catalanoparlants de més de 90 anys. Un cop acabada la xerrada, els autors van signar exemplars del llibre.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin