Notícies de Plataforma per la Llengua ← Altres notícies

Participa al 1r Concurs de Tires Còmiques de la Conca d’Òdena

Plataforma per la Llengua organitza un nou concurs de tires còmiques adreçat a alumnes de segon cicle de secundària de la Conca d'Òdena

La preinscripció s'ha de fer a través del formulari web i s'allargarà fins al dia 31 de març

Plataforma per la Llengua Anoia organitza aquest curs un nou concurs de tires còmiques adreçat a alumnes de segon cicle d'Educació Secundària Obligatòria dels instituts de la Conca d'Òdena. Tots els joves de més de 14 anys que estudiïn 3r o 4t d'ESO a algun centre d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Jorba són cridats a confeccionar la seva tira i participar-hi. El concurs constarà d'una única categoria i les tres tires còmiques premiades seran publicades.

El dilluns 6 de març s'obre la preinscripció al concurs via formulari web, que s'allargarà fins al divendres 31 de març. Un cop feta la preinscripció, els alumnes rebran al correu electrònic el material necessari per participar en el concurs: les bases completes, la plantilla de tira còmica i l'autorització d'inscripció per part dels tutors legals. La inscripció formal al concurs es durà a terme en el moment de fer arribar la tira còmica i l'autorització dels tutors legals complimentades, entre l'11 d'abril i el 7 de maig.

El jurat del concurs estarà format per persones vinculades als àmbits de la llengua, la comunicació i les arts gràfiques, i estarà coordinat per un voluntari de Plataforma per la Llengua. Els tres guanyadors s'anunciaran en un acte públic que es farà el primer cap de setmana de juny en un espai encara per determinar.

El 1r Concurs de Tires Còmiques de la Conca d'Òdena és una iniciativa dels voluntaris de l'ONG del català de l'Anoia que volen actuar per revertir la caiguda en l'ús social del català entre els més joves i la manca de referents lingüístics que tenen. En aquest sentit, el gènere del còmic nodreix moltes de les ficcions audiovisuals més seguides, des dels superherois als dibuixos animats japonesos, i és per això que ha estat el gènere escollit per al concurs. Pel que fa al format de tira còmica, ha estat triada perquè combina la brevetat, la senzillesa i la mirada crítica dels alumnes, i entronca amb la llarga tradició d'humor gràfic en català, des de La Campana de Gràcia fins a les vinyetes del Kap.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin