Notícies

Mostrant de 1 a 10 de 344 entrades disponibles RSS

| País Valencià

Presentació del llibre Pel meu país, memòries d'Antoni Royo

El llibre Pel meu país, memòries d'Antoni Royo Pérez, es presentarà el dimarts 15 de setembre del 2020, a les 19 h, al saló d'actes del Menador, espai cultural de Castelló de la Plana. L'obra, editada per Onada Edicions, serà glossada pel sociolingüista Vicent Pitarch i per la pedagoga Ali Brancal. L'autor, Antoni Royo, que utilitza el pseudònim literari de Jordi Querol, ha estat durant quaranta-dos anys el delegat d'Acció Cultural del País Valencià a Castelló. A més, des de fa anys, Antoni Royo és també membre de l'executiva nacional de la Plataforma per la Llengua. Més informació sobre "Presentació del llibre Pel meu país, memòries d'Antoni Royo"

| País Valencià

La campanya #NormalitzaLaPlatja proposa l'ús del valencià en desenes de municipis

L'associació cívica Tirant Lo Blanc i la Plataforma per la Llengua País Valencià han promogut, des de principis d'agost del 2020, la campanya "Normalitza la platja", per a conscienciar sobre l'ús del valencià com a llengua oficial en les retolacions de les poblacions de la costa mediterrània. Les entitats tenen com a objectiu promoure l'ús normal del valencià a tot el territori i fer respectar la legislació valenciana per a les senyalitzacions. La campanya a favor de l'ús normal del valencià en la retolació de les platges continua en funcionament durant els propers mesos. Més informació sobre "La campanya #NormalitzaLaPlatja proposa l'ús del valencià en desenes de municipis"

| País Valencià

La campanya "Som 10 Milions, som una llengua" arriba a Betxí

Després d'un parèntesi de mesos, per la situació sanitària, la campanya en defensa de la unitat de la llengua de la Plataforma per la Llengua torna als carrers i espais públics del País Valencià. La campanya de la Plataforma per la Llengua ha estat present al centenari de l'Aplec de la Terra, celebrat a la vila de Betxí (la Plana Baixa), organitzat per Decidim i per l'Ajuntament de la localitat. Més informació sobre "La campanya "Som 10 Milions, som una llengua" arriba a Betxí"

| País Valencià

Instem les Corts Valencianes a fer una llei que blinde l’Oficina de Drets Lingüístics

L'entitat demana al govern que es persone com a acusació particular en els procediments en què s'instruïsca la possible vulneració dels drets lingüístics.

La Plataforma per la Llengua està a la disposició de tota la ciutadania i reforça el seu servei de queixes per a atendre les peticions que la justícia impedeix fer a l'ODL. Més informació sobre "Instem les Corts Valencianes a fer una llei que blinde l’Oficina de Drets Lingüístics"