Qui som?

Aquests són els membres de la nostra executiva.

 • Manuel Carceller i Safont (Castelló de la Plana, 1964). Llicenciat en Filologia catalana per la Universitat de València. És investigador i divulgador sobre cultura popular al País Valencià, i concretament a la ciutat de Castelló. Actualment és portaveu de la Plataforma per la Llengua País Valencià
 • Òscar Escuder i de la Torre (Barcelona, 1968). Metge especialista en cirurgia maxil·lofacial. Casat i pare de tres fills. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat. Membre de la Plataforma per la Llengua des del 1997 i president des del 2002.
 • Josep-Anton Fernàndez i Montolí (Barcelona, 1963). Llicenciat en Filologia catalana per la UAB, i doctor en Llengües Modernes per la Universitat de Cambridge. Professor agregat d'Estudis Catalans de la UOC. Entre 1993 i 2006 va ser professor a la Universitat de Londres, on va fundar el Centre for Catalan Studies. Autor, entre altres, del llibre El malestar en la cultura catalana: La cultura de la normalització 1976-1999 (2008).
 • Maria del Mar Forcada i Nogués (Barcelona, 1971). Llicenciada amb grau de Suficiència Investigadora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. S'ha especialitzat en tasques de gestió, documentació i coordinació en diverses institucions culturals i mitjans de comunicació del Principat de Catalunya. És membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua des del 2011.
 • Neus Gabarró i Bartual (Barcelona, 1979). Diplomada en Magisteri d'educació infantil i especialitzada en l'educació dels 0 als 3 anys. Treballa des de fa 8 anys a Mollet del Vallès en una escola bressol municipal. És membre de l'Executiva de la mateixa entitat.
 • Josep Maria López i Llaví (Barcelona, 1941). Periodista col·legiat -ara jubilat- i durant molts anys crític de cinema. Ha estat promotor del cineclubisme a Catalunya i president de la Federació Catalana de Cine Clubs, en la qual segueix participant en la junta directiva. Membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua des del 2008, així com del seu Consell Consultiu, hi treballa bàsicament en les campanyes pel català al cinema.
 • Francesc Marco Palau (Tarragona, 1989). Doctorand en Història contemporània de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història a la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Història de Catalunya a la UAB. Ha ampliat els seus estudis a la Universitat de València. Tracta temes d'ideologia, societat i cultures polítiques actuals, així com d'art del segle XX.
 • Rosa de les Neus Marco Palau (Tarragona, 1987). Doctorand en Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Estudis Transnacionals a la Universitat de Bremen. Ha realitzat estades a la Sorbonne, a la Universitat d'Hamburg i a la de Bologna. És Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili i Grau en Llengües i Literatures Modernes per la Universitat de Barcelona. Es dedica a la recerca, a la docència i als temes internacionals.
 • Maria Rosa Mateu i Martínez (Barcelona 1942). Mestra. Professora de francès per la Universitat de Toulouse. Llicenciada en Filologia Catalana i Postgrau de Terminologia per la UB. Entre 1966 i 1984 professora d'adults i de batxillerat. De 1988 a 2006 Responsable del Servei de Llengües i Terminologia de la UPC.
 • Rosa Monforte i Solà (Cervelló 1963). És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i treballa de tècnic de Normalització Lingüística a Sant Andreu de la Barca. Sempre ha estat vinculada a associacions culturals i educatives d'àmbit comarcal i local en les quals ha participat activament. Portaveu de la territorial del Baix Llobregat-Esparreguera.
 • Daniel Mundet i Cerdan (Barcelona, 1974). Llicenciat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster de Gestió Pública per la UAB, l'UPF i ESADE. Ha desenvolupat la seva activitat professional en l'àmbit de la llengua, la cultura i també en la gestió de projectes europeus. És membre de  la Plataforma per la Llengua des del 1999.
 • Marga Payola i Lahoz (Palau-solità i Plegamans, 1979). Llicenciada en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa com a assistent de l'eurodiputat Ramon Tremosa al Parlament Europeu. Participa al programa Vicens Vives 2013 (Lideratge i compromís cívic) a ESADE.
 • Xavier Pérez Esquerdo (Barcelona, 1976). Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull Blanquerna. Ha treballat per diversos programes de televisió entre ells “La cosa nostra” (TV3), “Fent Amics” (TV3), fent feines de producció, guió, reporter i presentador. A la ràdio ha treballat a Ona Catalana, Catalunya Ràdio i, actualment, a Rac 1 “La segona hora”.
 • Mireia Plana i Franch (Barcelona, 1964). Llicenciada en filologia romànica. Postgrau en traducció jurídica i administrativa català-castellà-francès. Treballa a la Generalitat de Catalunya com a subdirectora general de Memòria, Pau i Drets Humans. És membre de la XIP, Xarxa d'Innovació Pública. És membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua des del 2012, i voluntària activa de l'entitat des de 2009.
 • David Poudevida i Vives (Barcelona, 1973). Llicenciat en Comunicació i Direcció d'Empreses. Va ser cap del Departament de Comunicació i Marketing de Bonpreu. President de l'Associació Catalana de Professionals. És membre de la Plataforma per la Llengua des del 2012.
 • Isabel Romano i Farran (Barcelona, 1959). Administrativa. Viu a Arenys de Mar. És membre de la Plataforma per la Llengua des del 2006. Actualment és portaveu de la territorial del Maresme i membre de l'Executiva. És coordinadora de la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana a Arenys de Mar.
 • Antoni Royo i Pérez (Castelló de la Plana, 1954). Llicenciat en Història per la Universitat de València. Treballa a la delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià. Amb el pseudònim de Jordi Querol ha publicat diferents novel·les de temàtica històrica.
 • Cèsar Sànchez Garcia  (Terrassa, 1972) Llicenciat en història, postgrau d'Insertor/orientador laboral. Treballa com a tècnic de formació i és fundador del web www.historiesdeuropa.cat i administrador del www.elprincipat.cat. Activista de la Plataforma per la Llengua des del 1999, actualment coordinador comarcal al Vallès Occidental.
 • Diego Sola i Garcia (Granollers, 1988). Viu a Canovelles. Llicenciat en Història i màster en Estudis Històrics per la Universitat de Barcelona, especialitzat en Història Moderna. És investigador predoctoral i col·laborador docent a la mateixa universitat. Escriu en alguns mitjans de comunicació com a divulgador d'història. Membre de la Plataforma per la Llengua des de 2012.
 • Carles Solà i Serra (Berga, 1964). Periodista. Director del programa Tot un món de TV3 i membre de la Comissió de la Diversitat de TV3. S'ha especialitzat en el paper que juguen els mitjans de comunicació catalans en el tractament de la immigració i la diversitat cultural. Vice-president de la mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, portaveu de l'Espai Àfrica-Catalunya i, des del 2011, membre de la Plataforma per la Llengua.
 • Roger Torrents i Serra (Barcelona, 1976). Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona. Professionalment vinculat a la informàtica i a la consultoria de bases de dades i intel·ligència de negoci, actualment treballa en aquest mateix àmbit en una empresa multinacional. És membre de la Plataforma per la Llengua des del 2003.