Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua

L'any 2001, la Plataforma per la Llengua va crear el Consell Consultiu. Es tracta d'un òrgan assessor de l'entitat format per experts i professionals de prestigi de diferents àmbits que per la seva experiència aporten suggeriments i consells a l'ONG del català.

Els seus integrants representen una pluralitat política i ideològica i disposen d'una mirada global del conjunt dels territoris de parla catalana i de les diferents visions sociolingüístiques, tenint també una visió oberta de la societat catalana i un plantejament constrictiu quant al futur de la llengua.

Actualment formen part del Consell Consultiu de l'organització les personalitats que destaquem a continuació. També n'havien estat membres el filòsof Fèlix Martí i els desapareguts Isabel-Clara Simó, Francesc Ferrer i Gironès, Albert Manent, Patrícia Gabancho i Joan Triadú.

 • Salvador Cardús

  Terrassa, 1954

  Sociòleg, escriptor i opinador. És doctor en Ciències Econòmiques i professor a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB. Membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans, actualment forma part del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN).

 • Jordi Font

  Barcelona, 1949

  Gestor cultural. Llicenciat en Geografia i Història a la UB, té una trajectòria política vinculada al socialisme català. Amb diverses tasques de gestió a l'administració i a les institucions, com la Diputació de Barcelona, també ha dirigit l'Institut del Teatre.

 • Josep Maria López i Llaví

  Barcelona, 1941

  Periodista. Durant molts anys crític de cinema, ha estat promotor del cineclubisme a Catalunya i president de la Federació Catalana de Cine Clubs. Històric activista polític de l'esquerra nacional i un dels fundadors de la distribuïdora editorial L'Arc de Berà, és membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua.

 • Isidor Marí

  Eivissa, 1949

  Sociolingüista. Ha estat sotsdirector general de Política Lingüística i va dirigir el Termcat. Membre de la Secció Filològica de l'IEC, de la que va ser-ne president, és professor de la Universitat Oberta de Catalunya, on dirigeix els estudis d'humanitats i filologia.  

 • Joan-Carles Martí i Casanova

  Marsella 1958

  Traductor d'anglès i francès, és cap del servei de turisme de Guardamar. Ha publicat llibres de novel·la, poesia, sociolingüística i articles diversos. Va ser fundador del Tempir d'Elx, associació que va presidir de 1993 al 2008. Especialista en els parlars catalans del Vinalopó i del Segura, és un activista per la llengua catalana a l'Extrem Sud del País Valencià. Va ser finalista de la primera edició del Premi Martí Gasull i Roig, el 2014.

 • Lliris Picó

  Ibi, 1972

  Professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant i secretària de la Delegació d'Alacant de l'IEC. Entre els seus llibres destaquen les novel·les L'olor dels crisantems (2004), Helena, un record sempre és mentida (2001), Les ales de la memòria (2003), Claus de serp (2007), Moisés, estigues quiet (2016) i Ventalls de paper (2019).

 • Jordi Porta

  Barcelona, 1936

  Filòsof i impulsor cultural. Ha estat Síndic de Greuges de la Universitat Autònoma de Barcelona, universitat per la que és doctor honoris causa. També ha estat director de la Fundació Jaume Bofill i president d'Òmnium Cultural. Actualment presideix la Fundació Enciclopèdia Catalana.

 • Jordi Sànchez i Picanyol

  Barcelona, 1964

  Activista polític. Ha estat professor de Ciència Política a la UB i conseller de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, director adjunt de la Fundació Jaume Bofill i adjunt del Síndic de Greuges. També va ser portaveu de la Crida a la Solidaritat i president de l'Assemblea Nacional Catalana. Avui és injustament a la presó pel judici contra el procés.

 • Abelard Saragossà

  Silla, 1954

  Filòleg. És professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València. Ha estudiat qüestions de gramàtica valenciana, sobre les que ha publicat diverses obres, especialment de sintaxi, ortografia i model de llengua. També col·labora habitualment amb la revista Saó.

 • Miquel Sellarès

  Barcelona, 1946

  Expert en estudis estratègics. Ha estat director general de seguretat ciutadana de la Generalitat de Catalunya i secretari de comunicació del Govern. Ha presidit la Fundació Centre de Documentació Política, ha estat director de la revista Debat Nacionalista i actualment dirigeix el Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya.

 • Miquel Strubell

  Oxford, 1949

  Sociolingüista. Ha estat cap del Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat, vicepresident del Consorci Per la Normalització Lingüística i director de l'Institut de Sociolingüística Catalana. Com a professor de la Universitat Oberta de Catalunya, ha estat director del programa d'Humanitats de la UOC i n'ha dirigit la Càtedra de Multilingüisme. 

 • Josep Mª Terricabras

  Calella, 1946

  Filòsof. Catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona, on va fundar i dirigir la Càtedra Josep Ferrater Mora, també és membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'IEC. Actualment és diputat al Parlament Europeu, com a membre de l'Aliança Lliure Europea.

 • Vicenç Villatoro

  Terrassa, 1957

  Escriptor i periodista. Ha dirigit el diari Avui, la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i l'Institut Ramon Llull. Col·laborador habitual dels mitjans de comunicació, i amb nombroses publicacions de narrativa i assaig, també va ser director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.