Notícies ← Altres notícies

Demanem que la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació tingui en compte la reciprocitat

Des de la Plataforma per la Llengua valorem positivament que les Corts Valencianes hagin aprovat la Llei del servei públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat, que suposa la creació de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Aquest organisme s'encarregarà de la posada en marxa de la nova Ràdio i Televisió Valenciana abans d'acabar aquest any 2016, tal com es va comprometre el govern valencià.

A l'ONG del català veiem com una gran oportunitat per a la nostra llengua l'activació d'aquests nous mitjans de comunicació en valencià, la llengua pròpia del País Valencià. També considerem que és imprescindible que tots els ciutadans dels territoris de parla catalana puguem accedir a totes les emissions en els diferents dialectes de la nostra llengua al més aviat possible. Per això, un cop més, reclamem la reciprocitat entre els mitjans de parla catalana, que implicaria que els canals que es produeixen a Catalunya, Balears, Andorra i la Catalunya Nord es puguin veure al País Valencià, de la mateixa manera que els canals de la Corporació Valenciana haurien de poder veure's i sentir a tots els territoris de parla catalana.

Amb aquesta finalitat, a la Plataforma per la Llengua ja hem recollit més de 12.000 signatures dins la campanya 'El català, sense fronteres', amb la finalitat de reclamar a les autoritats competents aquesta reciprocitat. L'entitat té l'objectiu que el català esdevingui una llengua d'ús normal i general, sobretot a les administracions i als mitjans de comunicació.

Recordem que el passat 18 de maig, en una reunió al Palau de la Generalitat de Catalunya, el president català, Carles Puigdemont, i el president valencià, Ximo Puig, van expressar la seva voluntat de fer efectiva la reciprocitat entre les televisions públiques dels dos territoris quan la televisió valenciana recuperi les emissions.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin