Nòvas ← d’Autras notícias

SAGEM inclou la llengua catalana en el menú dels mòbils, però NOKIA, ERICSSON i MOTOROLA continuen menyspreant el consumidor català

La Plataforma per la Llengua ha valorat molt positivament que la multinacional francesa SAGEM, un dels principals protagonistes del mercat de les telecomunicacions mòbils, hagi anunciat que ha incorporat els menús en català en diversos models de telèfons mòbils (myX-2m, terminal de pantalla a color MMS i SG341i amb càmera fotogràfica de tecnologia i-mode), afegint-se així a les empreses SIEMENS i ALCATEL. Des de la Plataforma per la Llengua, creiem que això demostra un cop més el que les enquestes ja confirmen, que el català afavoreix el consum i que actua com a valor de qualitat afegit. Cal recordar que el mercat català té 12 milions de potencials clients, molt més que altres mercats europeus.

En contrapartida, però, la Plataforma per la Llengua vol denunciar que empreses com NOKIA, MOTOROLA i ERICSSON encara discriminen els consumidors catalans malgrat que sí que respecten consumidors de llengües amb igual o menys parlants que el català. L'organització demana a aquestes tres empreses que s?adaptin a les tendències actuals del mercat, que respectin els mínims de qualitat d'atenció al client i que per tant, introdueixin la llengua catalana en els seus models de telèfon mòbil. Un estudi elaborat per la Plataforma per la Llengua l'any 2003 sobre el català en els telèfons mòbils a partir dels usuaris, denunciava que marques com ERICSSON oferien els menús dels mòbils que venien a Catalunya en llengües com l'àrab, el bielorús, l?estonià, el danès, l'eslovè, l'eslovac, el lituà, el letó, el noruec, el finès, el greu i l'hebreu, però en canvi no en català. Per consultar l'estudi, cliqueu aquí.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram