Nòvas ← d’Autras notícias

L'Obra Cultural Balear premia la Plataforma per la Llengua amb el Premi Aina Moll i Marquès

L'Obra Cultural Balear, en el marc dels premis 31 de desembre (en record del dia en què les tropes del Rei en Jaume entraren a la Ciutat de Mallorca el 1229), ha concedit un guardó a la Plataforma per la Llengua.

Es tracta d'un premi de nova creació: el Premi Aina Moll i Marquès, que distingeix una persona o entitat destacada per dur a terme, des del voluntariat, activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana a qualsevol indret del seu domini lingüístic. El jurat del premi ha volgut premiar la tasca de la Plataforma per la Llengua per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social en tot el seu territori i des d'una perspectiva transversal, incorporant el voluntariat com a eina fonamental.

En la roda de premsa que es va celebrar ahir, el president de l'OCB, Jaume Mateu, va explicat que el lliurament d'aquests XXVI premis es farà, com és habitual, durant la gala de la Nit de la Cultura, que enguany tindrà lloc aquest divendres, 14 de desembre, a les 21.00 hores, a l'Auditori de Manacor.

L'acte serà presentat pels periodistes Elisabet Carnicé i Rafel Gallego i serà enregistrada i retransmesa en diferit per Televisió de Catalunya, a l'espera que IB3 respongui l'oferta feta per l'entitat d'emetre-la.

Els dos eixos de la Nit seran el record del 150 aniversari del naixement de Mossèn Alcover i el 50 aniversari de l'Obra Cultural Balear. La gala inclourà monòlegs, actuacions musicals i una sèrie d'audiovisuals.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin