Nòvas ← d’Autras notícias

La Floristeria L'Hort de la Font col·labora amb el Projecte Enraonem d'Esparreguera

La Floristeria L'Hort de la Font d'Esparreguera col·labora amb el Projecte Enraonem de voluntariat lingüístic col·lectiu que la territorial del Baix Llobregat-Esparreguera de la Plataforma per la Llengua va endegar el passat 6 de febrer.

Aquesta botiga històrica d'Esparreguera és un dels nombrosos comerços, empreses i entitats de la vila que col·laboren amb el Projecte Enraonem. Concretament, el dimecres 13 de febrer, el matrimoni Sara Moreno i Joan Rius, propietaris de l'establiment situat al cèntric carrer de l'Hospital, van acollir el grup de l'Enraonem, al qual van explicar les arrels pageses d'Esparreguera, fent un repàs de totes les masies del terme municipal i els treballs agrícoles que s'hi havien dut a terme. L'explicació de Joan Rius va comptar amb nombroses anècdotes i curiositats.

Amb aquesta primera activitat, el Projecte Enraonem ha centrat el coneixement de la realitat catalana d'Esparreguera en la història del terme mitjançant el coneixement de la tradició agrícola i de les diferents masies que hi ha al terme. A més de tota la xerrada, que va ser molt interessant, Sara Moreno, expresidenta de la Unió de Botiguers d'Esparreguera, i Joan Rius van voler obsequiar els assistents amb una esparreguera, planta típica del municipi, i diferents eines útils per a la jardineria.

Es va aprofitar per comentar la dificultat perquè les empreses del sector, malgrat que estan establertes a Catalunya, editin els seus catàlegs i publicacions en català i etiquetin els seus productes en la nostra llengua.

Des de l'ONG del Català encara es busquen voluntaris i aprenents que vulguin col·laborar-hi per compartir el català en unes trobades setmanals. Per això, les persones interessades poden inscriure-s'hi enviant un correu a l'adreça electrònica plesparreguera@plataforma-llengua.cat o mitjançant la pàgina de Facebook de la territorial: https://www.facebook.com/PlataformaPerLaLlenguaBaixLlobregat.

El Projecte Enraonem té el doble objectiu d'oferir un espai on practicar català a l'àmbit públic de manera espontània i alhora conèixer de prop els aspectes de la cultura catalana presents a Esparreguera. Per això, cada dimecres a les 7 de la tarda els participants faran una visita a un establiment comercial, a una empresa o a una associació de la vila o de la rodalia. La trobada setmanal serà sempre al vestíbul de l'edifici municipal de Can Pasqual, des d'on se sortirà per fer l'activitat.

El Projecte Enraonem compta amb l'assessorament, la col·laboració i el ple suport del Servei Local de Català d'Esparreguera i de la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram