Nòvas ← d’Autras notícias

El Voluntariat Juvenil va al cinema

El dijous 17 d'octubre una dotzena de participants del Voluntariat Juvenil vam fer una petita sortida i vam anar al cinema a mirar la pel·lícula "Barcelona, nit d'estiu". Tots teníem certa curiositat per veure aquella pel·lícula on apareixen indrets de Barcelona i actors que coneixíem. I bé, en vam sortir prou contents, de la pel·lícula, només ens faltaven, comentàvem, les crispetes...

La quedada, però, no va quedar-se només amb la pel·lícula. Després del cinema, una de les voluntàries va convidar, de manera espontània, els companys a sopar al seu pis. I cap al pis hi falta gent (no pas tots, per sort, que és un pis d'estudiants i la seva capacitat és limitada...)! Entre mos i mos la vam fer petar, i la vetllada, que fins i tot va constar d'un petit concert improvisat (pobres veïns...), va durar fins passades les dotze, i així ens vam poder conèixer una mica millor.

Aquesta és una de les moltes sortides que ha fet el grup del Voluntaritat Juvenil; d'aquest curs actual n'és la segona (la primera va ser la presentació de l'exposició "Veus i mirades del català", en què alguns dels membres del Voluntariat Juvenil hi havien participat), però des del 2009, que és quan el programa del Voluntariat Lingüístic Juvenil va néixer, se n'han fet moltes: visita al Camp del Barça, al Palau de la Generalitat, un taller de cuina... I és que l'objectiu d'aquest programa de la Plataforma per la Llengua no és només ajudar els nouvinguts a practicar el català, sinó també crear enllaços d'amistat entre gent de cultures diverses i promoure valors com la tolerància i l'altruisme. Perquè és fent servir una llengua i vivint-la que arribem a estimar-la.

Gemma Pera

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin